#51 2025-12-31 14:08:44

jokeer
Гість

Re: Проблема із зарядкою батареї

Ви хочете якогось оверінжинірінга на рівному місці. Є готові контактори з можливістю ручного управління. Також ніхто не заважає клацати звичайним контактором по сигналу від кнопки.

#52 2025-12-31 14:18:46

Kino
Учасник
Зареєстрований: 2019-02-28

jokeer пише:

Ви хочете якогось оверінжинірінга на рівному місці. Є готові контактори з можливістю ручного управління. Також ніхто не заважає клацати звичайним контактором по сигналу від кнопки.

Ничего сверхестественного не хочу. Просто контактор с ручным управлением, но к которому вместо "руки" можно было добавить серву или шаговик. Всего то. Я так у себя в славуте заслонкой ОЖ управлял. параллельно тросику впендюрил шаговик (серв тогда не было) и  рычаг из большой скрепки. потратил полчаса, зато всё норм работало что тросиком что электроникой.

А еще контакторы нехилый звук издают при переключении. Если как у нас по четыре раза в сутки будут вырубать городскую сеть и эта хрень в три часа ночи будет щелкать на весь дом, то меня соседи выгонят. Вот эта хрень что с пружинами тоже. Я представил когда я сплю а за стенкой у соседа такое щелканье. Хочется аккуратненько моторчиком это дело повернуть.

Остання редакція Kino (2025-12-31 14:25:43)

Неактивний

#53 2025-12-31 14:43:37

jokeer
Гість

Хттпс://001.com.ua/uk/kontaktor-modulnyy-z-ruchnym-keruvannyam-erc225-25a-230v-ac-2nv-hager наприклад.

Ну, клацне. Якщо воно не на 400А а на 40 - з чого йому клацати голосніше за Зубра?

#54 2025-12-31 15:03:43

dimich
Учасник
Зареєстрований: 2023-12-01

Kino пише:

А еще контакторы нехилый звук издают при переключении.
Хочется аккуратненько моторчиком это дело повернуть.

Воно не просто так клацає, це побічний ефект від мінімізації часу дуги та зменшеного пʼятна контакту. При "акуратному" перемиканні під час протікання струму контактам буде не дуже добре.

Неактивний

#55 2025-12-31 15:15:16

jokeer
Гість

Отож. Колхозити електричну арматуру не варто.

#56 2025-12-31 21:02:30

Kino
Учасник

jokeer пише:

Хттпс://001.com.ua/uk/kontaktor-modulnyy-z-ruchnym-keruvannyam-erc225-25a-230v-ac-2nv-hager наприклад.

Ну, клацне. Якщо воно не на 400А а на 40 - з чого йому клацати голосніше за Зубра?

Это если один раз клацне, а не в наших реалиях. В зубре обычное китайское говно, релюха как релюха, при нормальных токах свариться и будет постоянно включенной или выключенной. )))

Тут клацает из-за пружин, и как правильно заметил Dimich, это сделано чтобы контакты не подгорали при плавном контакте. Ну тут надо выбирать, или звук или регулярно следить за контактами. А еще это сделано для того, чтобы оборудование, у которого по входу нормальные кондеры не перезапускалось и продолжало работу, но судя по отзывам и того-же топистартера, тут как раз нужна задержка на выход в рабочий режим инверторов/генераторов. как то так.

Неактивний

#57 2025-12-31 21:21:47

Kino
Учасник

Давняшнюю хохму вспомнил, какой-то препод (хер уже вспомню в каком вузе), рассказывал о прелестях упс для компов. Типа они устроены так, чтобы повторять синусоиду сигнала, типа имитируют  что сеть ваще не пропадала. Ну у нас тогда был из последних наворотов stk500 и симисторы бта. Типа хотели повторить. Дали две фазы и если она ушла то продолжить синус со второй на первую. хер там. не помогло. приборы чувствительные именно к перекосу фаз таки видели что мы хотим на..жучить. )))

Неактивний

#58 2025-12-31 21:37:00

Kino
Учасник

если шо, разобраный зубр у меня на столе, могу распилиль любой элемент. ))) реле NRP17T-A24D

zzz.jpg

Неактивний

#59 Вчора 11:32:33

jokeer
Гість

як мені здається, насправді пофіг на неспівпадіння фаз. 3 кВт ups. При пропаданні світла клацає, led лампочки блимають,  походу як мінімум 1 період губиться - компу пофіг wink Як по моєму, це не та проблема яку має смисл вирішувати за будь яку ціну.
На вході реле напруги схоже на те що у вас на столі - просто працює, без нарікань. +1 елемент захисту домашньої електрики, захисту багато не буває. Будо б непогано ще й грозозахист, але це річ досить рідкісна, і невідомо як у неї насправді з ефективністю.

#60 Вчора 12:52:38

dimich
Учасник

Kino пише:

упс для компов. Типа они устроены так, чтобы повторять синусоиду сигнала, типа имитируют  что сеть ваще не пропадала.

Це хіба що упси з топологією Online та топові моделі Line Interactive можуть відслідковувати фазу.
А для компів генерувати синусоїду нема сенсу. Звісно, якщо це не який-небудь ДВК-2МШ smile
Імпульсний БЖ буде працювати, поки напруги на вхідному конденсаторі достатньо для роботи ШІМ. Для типового домашнього ПК це порядка одного-двох періодів 50 Гц.

У мене якось 100-ваттний БЖ почав глючити: при зовсім невеликому навантаженні працює нормально, а при трошки більшому починаються пульсації 100 Гц. Виявилось, вхідний конденсатор висох практично в нуль, і мікросхема ШІМ перезапускалась на кожному напівперіоді.

Неактивний

#61 Вчора 15:03:04

Kino
Учасник

jokeer пише:

Будо б непогано ще й грозозахист, але це річ досить рідкісна, і невідомо як у неї насправді з ефективністю.

слышал подобное существует для сетевых карточек. не знаю как работает.

Неактивний

#62 Вчора 15:19:47

jokeer
Гість

Модуль на din рейку із здоровенним варистом всередині.

#63 Вчора 15:43:54

dimich
Учасник

Для сигнальних ліній може бути розрядник, в найпростішому випадку і нєонка підійде.

Неактивний

#64 Вчора 17:54:05

Kino
Учасник

хаха. попалась в сети идея авр. автоматы ставятся зеркально друг над другом и пиптики чем-то жестко соединяются между собой. вот в такую систему уже можно подумать как прикрутить движок. Или есть просто ручной переключатель на дин рейку с тремя положениями. Интересно хватит ли у мг90 силы этот выключатель двигать. Надо проверить.

Остання редакція Kino (Вчора 18:39:20)

Неактивний

#65 Вчора 18:50:26

jokeer
Гість

Ви хочете придумати перемикач входу. Вони є готові wink
Хттпс://rozetka.com.ua/ua/viklyuchateli-nagruzki-hager-153999607/p559288791/
І я не бачу сценарію, коли таку штуку необхідно крутити сервою. Хіба що у вас є генератор з автоматичним стартом.

#66 Вчора 18:59:16

Kino
Учасник

так я про этот и говорю. а крутить сервой это ж типа щоб автоматычно, чтобы пятую точку от дивана не отрывать.

Завтра попробую так прикрутить. По идее момента должно хватать.

88.jpg

Остання редакція Kino (Вчора 19:44:04)

Неактивний

#67 Вчора 20:10:16

jokeer
Гість

Та можна, звичайно. Але сценарія використання я не бачу. Щоб залити бензин і завести генератор, все одно треба відірвати дупу від дивана.

#68 Вчора 20:16:46

Kino
Учасник

та не. я под инвертор. зато громко клацать не будет как магазинный. а ваще это будет типа "на всякий случай", если всё равно плату делать, то пусть серва на уголках будет прикручена на высоте. ее можно и не ставить если не надо.

132.jpg

Неактивний

#69 Вчора 20:27:11

jokeer
Гість

То зробіть на симісторах, буде безшумно.

#70 Вчора 20:49:24

Kino
Учасник

jokeer пише:

То зробіть на симісторах, буде безшумно.

Не, отпадает стопроцентно. Небезопасно. Пробъет и считай приехали. Тут теперь меня терзает вопрос, что для питания контроллера от обеих источников переброс таки надо будет делать на реле. Ну или ставить трансформаторы на оба источника.

Неактивний

#71 Вчора 21:19:00

jokeer
Гість

polyswitch на 10 А. Або навіть простий совітський плавкий запобіжник. Ну і 2 трансформаторні блоки живлення по 1 баксу з Алі. Якщо закластись не те, що 0 завжди 0, а фаза завжди фаза, можна обійтись одним.. Ну, всередині свого блоку живлення ви ж можете з собою домовитись? wink
Симісторний перемикач пропустить не більше ніж пів періода. Ніхто і не помітить. Особливо якщо заздалегідь синхронізувати інвертор.
Ви хочете зробити з інвертора UPS, чи яка задумка? Бо якщо тільки планується до покупки - краще брати готовий UPS і не паритись з колхозінгом. Не впевнений, що вийде сильно дешевше.

Швидке повідомлення

Введіть повідомлення і натисніть Надіслати

Підвал форуму