Ви не увійшли.
Доброго дня. Це мій перша спроба роботи з Ардуіно. Іменно Ардуіно Нано з Аліекспрес. Склав схему електронноії зимової вудочки на сервомоторі. При підключенні від USB все працює. Коли підключаєш схему до VIN, а знімаєш напругу для сервомотора та блютузу( так як зазаначено автором) не хоче працювати ні прямо від літія ні через преобразуй. Також не працює при підключенні сервомотора і блютуза також до VIN. В чому може бути проблема?
Неактивний
В чому може бути проблема?
Без схеми підключення - в чому завгодно. Від неправильного підключення і до несправності ардуіно
Якби ж я знав як тут вставити картинку...
Неактивний
Пробував як на картинці запитувати все від VIN. Також пробував плату запитувати від VIN, а остальне від піну 5V. Не працює. Працює тільки від живлення через miniUSB.
Неактивний
пробував плату запитувати від VIN, . Не працює.
Що значить не працює? Скільки подаєте на Vin?
А скільки туди подати, якщо від нього запитані і сервомотор (до 6В) і блютуз (5В)? Пробував 7В подати. По ходу один сервомотор накрився.
Неактивний
На Vin необхідно подавати більше 5В для нормальної роботи вбудованого на платі ардуїно стабілізатора. Я так розумію вся ця приблуда повинна працювати від АКБ? Що за батарея?
У мене 18650 та претворювач. Можу виставити любу напругу яку дасть перетворювач.
Неактивний
Виставити на перетворювачі 5В і підключити до нього серву, блютуз і ардуіну піном 5v не пробували?
Виставив 5В на перетворювачі і подав на пін 5В. Туди ж блютуз і сервак. Все світиться, але не працює. Коли нажимаєш кнопку то сервак трохи сіпнеться і все. Коли запитуєш через мініюсб то все працює.
Неактивний
Я мабуть не так написав раніше. Коли подаю напругу на VIN воно також все світиться, але при нажиманні кнопки сервак тошки сіпнеться і все. При живленні через розєм мініЮСБ все працює коректно.
Неактивний
Що за перетворювач? Напругу під час роботи міряли? Схоже на просадку. Проект я так розумію не самостійний, посилання на нього є, якщо не таємниця?
Коли подаю напругу на VIN воно також все світиться, але при нажиманні кнопки сервак тошки сіпнеться і все.
Можливо напруга просаджується і ардуіно уходить в ребут. Що за перетворювач, які в нього можливості по струму? Може бути що потужності вистачає, але не вистачає швидкості реакції на пусковий струм серви.
Поставте два-три електролітичних конденсатора побільше (1000-2200 мкФ) на живлення поближче до ардуіно.
Для перевірки спробуйте заживити серво від окремого джерела.
Неактивний
Якась не зрозуміла штука. 1.Сервомотор і блютуз підключаю до піна VIN, живлення подаю від повербанку через мініюсб---- все робить при нажатті на кнопку "ручне керування". 2.Сервомотор і блютуз підключаю до піна 5V, живлення подаю від повербанку через мініюсб---все світиться але при нажаттв на кнопку "ручне керування" сервак сіпнеться і все. Разів три так нажмеш він сіпається, потім перестає треба перезагрузити. Шо за херня не пойму.
Остання редакція tankist0168 (2024-01-23 00:03:54)
Неактивний
tankist0168 пише:Коли подаю напругу на VIN воно також все світиться, але при нажиманні кнопки сервак тошки сіпнеться і все.
Можливо напруга просаджується і ардуіно уходить в ребут. Що за перетворювач, які в нього можливості по струму? Може бути що потужності вистачає, але не вистачає швидкості реакції на пусковий струм серви.
Поставте два-три електролітичних конденсатора побільше (1000-2200 мкФ) на живлення поближче до ардуіно.
Для перевірки спробуйте заживити серво від окремого джерела.
Я міряю напругу після перетворювача. Просадки немає.
Неактивний
Якась не зрозуміла штука. 1.Сервомотор і блютуз підключаю до піна VIN, живлення подаю від повербанку через мініюсб---- все робить при нажатті на кнопку "ручне керування". 2.Сервомотор і блютуз підключаю до піна 5V, живлення подаю від повербанку через мініюсб---все світиться але при нажаттв на кнопку "ручне керування" сервак сіпнеться і все. Разів три так нажмеш він сіпається, потім перестає треба перезагрузити. Шо за херня не пойму.
У ардуїни стаб (вихід 5V) слабий. Vin через діод з’єднаний з usb
Подав на 5V напругу прямо з літія 18650. При цьому сервак і блютуз висить на VIN. Блютузові не хватає живлення (не світиться). Ардуіно світиться При нажатті на кнопку все працює але якось більш хаотично сервак рухається.
Неактивний
Так як блютуз , сервак працюють до 6В, подав на VIN 6вольт від перетворювача. Туди ж підключені сервак та блютуз. Світить а не працює. Якась ......
Неактивний
Світить а не працює. Якась ......
А без серви?
tankist0168 пише:Світить а не працює. Якась ......
А без серви?
Так без неї я не побачу нічого Хоча світлодіоди моргати повинні. Вони просто відключені зараз.
Остання редакція tankist0168 (2024-01-23 00:40:22)
Неактивний
Я міряю напругу після перетворювача. Просадки немає.
Просадка може бути короткочасна. Мультиметром її може бути не видно, тільки осциллографом.
Якщо просто кондьори не допомагають, спробуйте через діод Шотткі:
Vin через діод з’єднаний з usb
Vin іде відразу на стаб. Діод з USB на 5V.
Неактивний
Так без неї я не побачу нічого
А світлодіоди там для чого?
Vin іде відразу на стаб. Діод з USB на 5V.
Можливо, писав по пам’ті, схему ліньки було відкривати.