Ви не увійшли.
Всім доброго дня.
Не можу підключити до компьютерів плату ESP32-CAM.
вона йшла разом з ESP32-cam expansion board (на чипі СН340g).
проблема:
Декілька протестованих компів та кабелів юсб в упор не бачать цей емульований (СН340g) com порт.
При під'єднані юзб - абсолютно нуль рекції у windows 11. ні звуку ні повідомлення що було щось невідоме під'єднано до компа.
- Живлення на плату подається, діоди горять. навіть різні діоди реагують на натискання кнопок на платі (boot, rst, en).
- Драйвера до СН340 стоять нормальні, бо разом з цією платою нормально підключається і програмується Arduino uno з чипом СН340с.
Подумав що щось не так з СН340g, пішов купив USB-UART переходник на PL2303TA. Під'єднав до ESP32-CAM.
Тепер комп'ютер бачить нормально цей емульований порт,
але при спробі щось залити на плату видає помилку: "A fatal error occurred: Failed to connect to ESP32: No serial data received."
тобто порт вже є, а зв'язку з платою всеодно немає. Хоча живлення подається.
bootloader mode змінював по всякому. відкриваючи і закриваючи порт GPIO0..
але помилка вказує що плата не підключена зовсім, а не те що б режим був не вірний..
індуси на ютубі та різні гайди не змогли мені допомогти. Може Ви зможете))
ідея була десь протестувати ці дві плати, і хоча б виключити з причин проблеми харду. І далі розбиратись із софтом.
Хоча який шанс що дві незалежні плати прийшли браковані.. а ще й живлення є, бо діоди працюють..((
буду дуже вдячний за розгорнуті поради, я дуже новий в цих технологіях*
дякую
Неактивний
Rx/Tx правильно підключені?
ESP32-cam expansion board (на чипі СН340g).
Сам цей адаптер без esp32 підключали? І там точно CH340G? На чіпові щось написано, кварц на платі є?
5v - 5v
5v від usb? Якщо так - спробуйте подати живлення на сам модуль есп32 від зовнішнього БП 5В
ost пише:ESP32-cam expansion board (на чипі СН340g).
Сам цей адаптер без esp32 підключали? І там точно CH340G? На чіпові щось написано, кварц на платі є?
Так, підключав.
Розумію що він повинен працювати і без esp32, робити емулятор сom порта. І ноут має його бачити.. але нуль реакції від компа(
так, WCH CH340G 205695031
тварц TXC 20.0DgBT
ось ця плата розширення: https://www.aliexpress.com/item/1005004638165586.html (ESP32 CAM Shield)
Неактивний
підключав.
нуль реакції від компа(
Тоді тестер в руки + даташит і перевіряйте чи все пропаяно і всі рівні в нормі. А поки це робите - можна і диспут з китайцем відкрити
ost пише:5v - 5v
5v від usb? Якщо так - спробуйте подати живлення на сам модуль есп32 від зовнішнього БП 5В
сам USB (https://arduino.ua/ru/prod2499-usb-uart-perehodnik-na-pl2303ta-s-kabelem)
видає 4.6в, повинно вистачити..
але зараз все одно перевірив із зовнішнім БП. рівно 5в - нічого не змінилось(
"
Sketch uses 848421 bytes (26%) of program storage space. Maximum is 3145728 bytes.
Global variables use 55112 bytes (16%) of dynamic memory, leaving 272568 bytes for local variables. Maximum is 327680 bytes.
esptool.py v4.5.1
Serial port COM3
Connecting......................................
A fatal error occurred: Failed to connect to ESP32: No serial data received.
For troubleshooting steps visit: https://docs.espressif.com/projects/esptool/en/latest/troubleshooting.html
Failed uploading: uploading error: exit status 2
"
пс: Board: "ESP32 wrover module"
Неактивний
видає 4.6в, повинно вистачити..
Ні, не вистачить. ESP32 дуже багато споживає і від usb або не працює взагалі або працює нестабільно. Можна заставити її працювати быльш менш нормально відключивши контроль живлення, але спочатку для цього її потрібно прошити. Замкнуте коло
зовнішнім БП. рівно 5в - нічого не змінилось
БП потужний? Кнопки на есп під час прошивки натискали?
До речі, якщо у вас usb видає 4,6В то і ch340 також із-за цього може не працювати. У мене порт на одному ПК видає 4.9 і esp8266 з цим чіпом теж коники викидає
пс: Board: "ESP32 wrover module"
Чому не Ai Thinker ESP32-CAM?