Ви не увійшли.
У будинок заведено 3 фази, і дуже часто таке буває що на одній з фаз 260-285В, інші дві тримаються в районі 210-240В, буває і навпаки що одна з фаз дуже сильно просідає, до 170В, інші знаходяться в нормі 210-240В. В будинку є потужні споживачі, такі як електроплита(3х фазна), електромотори, бойлер, електрокотел, але ці стрибки напруги не пов'язанні з ними (за моїми спостереженнями). На щитку стоїть 3 реле напруги, і буває таке що ще з 5:00 години ранку, або пізно ввечері, коли нічого в будинку не включено починає вибивати якусь з фаз бо на ній завелика або замала напруга. Хоча, на лічильнику показує напругу по фазах в нормі, в межах 190-240В, та фаза яку вибиває буде відрізнятись від інших(напруга на ній буде до 240). Але коли я міряю мультиметром то на тій фазі 260В+. Питання, що порадите, хто з таким стикався, як вирішувати це? потрібно ставити якісь стабілізатори напруги чи можливо то якось лікується?
Неактивний
як вирішувати це?
Яким боком тут форум ардуіно? Звертайтесь до постачальника якому платите за електроенергію.
Steroid пише:як вирішувати це?
Яким боком тут форум ардуіно?
Та розумієш, без електрики ні одне ардуіно нажаль не робить( У мене є юпс та деякі прилади мають резервне живлення, але буває таке що вони взагалі не можуть за цілий день зарядитись нормально і нічого не працює
Звертайтесь до постачальника якому платите за електроенергію.
Проблема в тому що уже нема сил з ними сперечатись, у них на трансформаторі все ок(в межах норми), на лічильнику все ок(в межах норми) показує, кажуть що проблеми на моїй стороні, хоча як то вирішувати я хз
Неактивний
Питання, що порадите, хто з таким стикався, як вирішувати це?
Можна роками дзьобати енергетиків, щоб вони виправили баланс по фазам чи замінили трансформатор або кабель, але знайомий поставив великий коштовний стабілізатор і горя с тих пір не знає.
А в мене у квартирі у хрущьовці лише нуль в будинку трохи відгорав і тоді напруга гуляла 100...300, поки зовсім не відпало. Але то інший випадок.