Ви не увійшли.
Сторінки 1
Привіт.
Виникла потреба для створення стенду.
Треба реалізувати три завдання.
1. Програмне відключення / підключення USB
- пладую використовувати 4 канальне реле. Відключення дати, та с затримкою відключення живлення.
2. Програмне відключення / підключення батареї
- реле DC-DC 3v-12V10A
3. Коптроль напрямку руху двигунів.
- по два датчика хола на кожний двигун.
Ардуінка буде рулитися з ПК.
Тепер запитання (з урахуванням що в ардуіні повний нуль):
Допомохіть підібрати модулі, та накидати схему підключення.
Неактивний
Берете компоненти, які вам подобаються, показуєте.
Бо в тих fpv, які я собі уявляю, потрібно стенд в вигляді карданного підвісу. А кабель все одно підключати руками.
Бо в тих fpv, які я собі уявляю, потрібно стенд в вигляді карданного підвісу. А кабель все одно підключати руками.
Ні, дрон буз пропелерів. Голі двигуни. Він буде жорстко закріплений.
При першому підключенні так, підключаемо все вручну, а потім вже ПО ганяє різні режими.
Неактивний
А що там із режимів? Напрямок обертання - воно і так займає пару хвилин. І нічого перемикати не треба. Чи у вас якісь хитрі дрони?
Ну мені здається що вибір релюшок і до якої ноги їх припаяти це наскільки проста задача в порівнянні з тестами, що не варта особливої уваги
Давайте трохи подробиць.
Ну мені здається що вибір релюшок і до якої ноги їх припаяти це наскільки проста задача в порівнянні з тестами, що не варта особливої уваги
Давайте трохи подробиць.
Проста для вас, а я в цьому питанні повний нуль. Я більше по програмуванню.
Звісно, за тиждень розберуся, але як завжди треба на вчора.
А які ще подробиці?
USB : посилаємо команду - вімикаємо два ланцюга data in/out з невеликою затримкою вимикаємо + та -.
Влючаємо - + та мінус, потім дата.
Акум : послали команду на реле, він розімкнув живлення, послали іншу - ввімкнув.
Хола - считуємо послідовність з пари 1/2, 3/4, 5/6, 7/8 отримуємо напрямок. Або самою ардуінкой робимо аналіз та отримуємо 4 показники 0 або 1. -1 стоять.
Все.
Ось дя ціх задач треба модулі. Можна поритися, з'ясувати що так хай та лов левел.... Але час....
Остання редакція strannik (2025-06-14 12:20:42)
Неактивний
В вигляді готових модулів - навряд. Хіба що датчики Холла у вигляді шілдів. Але його треба все одно суміщати з вашою механікою. І реле для USB - вам точно потрібно тестувати весь USB стек, може досить тупого ключа на живлення? Силову релюшку можна взяти автомобільну, а може і звичайного ключа на MOSFET вистачить.
Кроче, все одно паяти доведеться багато. не бачу смислу хотіти саме arduino-сумісних модулів.
Без розуміння, що саме і яким чином ви збираєтесь тестувати, складно порадити чогось конкретного.
Неактивний
https://arduino.ua/prod2223-2-h-kanalnii-modyl-rele-12v-10a-s-optorazvyazkoi
https://arduino.ua/prod186-datchik-holla-a3144-cifrovii
Наприклад так. Про китайські 10А в мене є сумніви, але 2А воно повинно витягнути. Якщо треба більше - візьміть автомобільне реле. Саме ці датчики уніполярні, іх треба правильно розмістити. Можливо, вам потрібні аналогові датчики.
Замість реле можна спаяти щось типу https://electronics.stackexchange.com/questions/512561/using-p-channel-mosfet-with-arduino
Неактивний
strannik пише:USB : посилаємо команду - вімикаємо два ланцюга data in/out з невеликою затримкою вимикаємо + та -.
Якою програмою будете посилати команди ?
Самопис. Прога яка буде налаштовувати дрона.
Тоб то один USB іде на дрона, другий на ардуіно.
Неактивний
Сторінки 1