Ви не увійшли.
Доброго дня, потрібна допомога маю такі компоненти:
1. Лед адресна кольорова 3пінова стрічка 9м, відрізками по 3шматка + - по 2-3м
2. Блок живлення 12v 10a. Але для перевірки є і ЛБП до 1200w.
3. Dc-Dc step down LM2596
4. ESP32-wroom-32d ще є ESP32-c3 super Mini та ESP32-3s. Але пробував на першій та другій.
5. Двунаправлений 4-канальний конвертер логічних рівнів 5v/3v UART I2C і SPI
6. Також додавав туди що було під рукою 1. Резистор для ESP32 по мережі Дата до LED стрічки, а також конденсатор 16v 2200 mkf перед входом до лед стрічки.
Керувати хочу окремими ділянками за допомогою WLED т.к у SPI108 такого немає (.
Чомусь не працює ця збірка гілка GDN загальна.
Підключення виглядає так
1.ЛПБ - + йдуть на Поніжайку та лед стрічку одночасно.
2. Поніжайка 12 налаштована на 5v потім вона йде до ESP32
3. Далі йде керування логічними рівнями, ось тут я може щось не вірно роблю.
a. (HV+ та GDN йде на 5v out поніжайки HV1 на Data esp)
b.(сторона LV+3.3v та GDN до ESP32 та LV1 на стрічку з резистором це дата )
Нічого не працює я може десь роблю помилки... ( Допоможіть будь ласка розібратись, може мені треба обрати якісь інший варіант по комплектуючим, чи ПО,
Хотілось би з того що є під руками.
Активний
1. Лед адресна кольорова 3пінова стрічка 9м, відрізками по 3шматка + - по 2-3м
Стрічка на якому контролері?
Резистор для ESP32 по мережі Дата до LED стрічки
Між ESP32 і конвертором, чи між конвертором і стрічкою? Який номінал резистора?
2. Поніжайка 12 налаштована на 5v потім вона йде до ESP32
5V на ESP32 на який пін? На платі є вбудований регулятор на 3.3V?
a. (HV+ та GDN йде на 5v out поніжайки HV1 на Data esp)
3.3V I/O від ESP, з точки зору конвертора - це Low Voltage. Тобто з ESP має би йти на LV1.
та LV1 на стрічку з резистором це дата )
А стрічка 5V - High Voltage, має би йти з HV1.
ПО
І з ПО можуть бути якісь проблеми. Але ж ми не знаєм, що там у вас за ПО прошите.
Неактивний
Хлопці вибачаюсь ) згоден цю кашу скласти в голові до путя важко, ок я у вечорі складу схему, щоб було більш менш зрозуміло.
Остання редакція WishMaster89 (2025-07-07 11:22:26)
Активний
Активний
Побачив. Ви DO і DI не переплутали?
І HV з LV теж.
Ви бачили схему ?
Дивно чому її немає у моїх відповідях на стіні )
Активний
Особливості форумного движка. Пост з картинками чекає модератора, але якщо ч натискаю кнопку 'відповідь' - його видно.
Цікаво вперше таке бачу, але дякую )))
Do i Di якщо казати про саму стрічку то ні направлення не плутав, т.к я підключаю SPi 108 все працює але в ньому тільки єфекти блимання є а по секторах поділити неможна і окремо керувати частинами.
А от коли справа починається з моєю схемою не працює ( скоріш за все все ж таки Level Shifter не так підключаю по пінам.
Активний
Нуяхз. На малюнку сигнал від контроллера через неправильно підключений узгоджувач рівнів через резистор заведено на DO. DO - data output. DI - data input
Просто я прямо зараз граюсь в подібну гру, в мене сигнал іде в DI, все працює.
Ви бачили схему ? Дивно чому її немає у моїх відповідях на стіні )
О, я теж побачив, через "Профіль" -> "Показати всі повідомлення".
HVcc та LVcc теж переплутані.
Do i Di якщо казати про саму стрічку то ні направлення не плутав, т.к я підключаю SPi 108 все працює
Не уявляю, як може працювати при подачі керуючого сигналу на вихідний пін замість вхідного. Хіба що паразитний сигнал якось пролазить через особливості реалізації в самих світлодіодах.
1. Виправте підключення напруг рівнів до конвертора: HVcc до 5V, LVcc до 3.3V.
2. Виправте підключення лінії даних до конвертора: HV1 до стрічки, LV1 до ESP32. Резистор між HV1 та стрічкою опціонально.
3. Виправте підключення стрічки: HV1 з конвертора до DI.
Якщо і після цього не працює, тоді показуйте код.
Остання редакція dimich (Вчора 09:41:55)
Неактивний
Код там нічого дивитись, WLED воно величезне.
Через паразитний діод в mosfet'і струм з DO міг піти в порт. Пропоную вважати що порт вигорів і запаятись до іншого. Їх ще багато залишилось
Так помітив доречі, що після всього цього, брав ті самі 2шт різні ESP32 так от другий модель 32s super mini він дуже дуже нагрівається припідключенні до ЮСБ портал коли намагаюсь його прошити прошивка проходить при натисканні boot, але нагрів дуже сильний, пальцями невтримати ) через wled web до нього подключаюсь потім він через деякий час буває відвалюєтся, знов перемикаєш його і він працює деякий час. В мене є ще деяки модулі)) не всі спалив якщо так можна було добре поспілкуватись через ТГ, Діскорд, чи Вайбер ? Так просто легше і швидше. Але вже десь у 19:00
Активний
дуже дуже нагрівається припідключенні до ЮСБ
Ви жжотє, реально
Якщо щось гріється - треба бігом вимикати і шукати причину. Якщо воно ще живе
Так, жгу ))це мій перший проєкт, тому можу такі критичні помилки робити ( до цього лампу гайвера робив собі, все просто і зрозуміло.
Активний
Я зрозумів що я наплутав навіть на малюнку видно що переплутав
High Level5v та Low level 3.3 по живленню переплутав, тобто 5v до нижайки, 3v3 ,до Esp uot, а як паять Data ?
З Hv1 до data Лед стрічки на вхід ? П LV1 до ESP32 до d4 ?
Активний
хттпС дві крапки дві риски forum.arduino.cc/t/ws2812b-and-logic-level-shifters/570728
Просто зробіть як на схемі. У людини працює. У вас теж працюватиме.
А взагалі, у вас що стрічка на 12В? Мені гугляться тільки 5 вольтові.
А взагалі, у вас що стрічка на 12В? Мені гугляться тільки 5 вольтові.
Так саме 12v адресна sk6812 s type 84 дед на метр. Брав таку та.к з неї можна щось зробити на неонову дошку.
Активний
Може ось так можна побачити схему.
https://i.postimg.cc/KcQT0QBF/1-1-jpg1111.jpg
Активний
В будь якому випадку світлодіоди на 5В. Думаю, перетворювач рівнів не потрібен, 3в рівня повинно вистачити.
Я на Аліке купував саме на 12v він ) це щоб було по живленню трохи простіше, та по яскравості, може яскравіше.
Активний