Ви не увійшли.
Сторінки 1
Доброго дня спільното. В мене дитина 9 років. Хоче почати вивчати Arduino. Підкажіть будьласка літературу для початківців з нуля. Буду безмежно вдячний.
Остання редакція Vladyslav (2025-05-22 14:53:58)
Неактивний
Рано.
Конструктор з перфорованими деталями те що треба. А електроніка і програмування - рано, правда.
Так то літератури в цьому магазині дофіга, і конструктори без пайки наче є. Можна спробувати звичайно.
В мене дитина 8 років. Хоче почати вивчати Arduino. Підкажіть будьласка літературу для початківців з нуля.
Як що дитина не аутист, то занатто рано.
А так краще ви самі з дитиною робіть проекти, від простих до складних. Рано читати книжки. Не має розуміння про схеми.
Почніть з нічника, як варіант.
Остання редакція HelloArduino (2025-05-22 14:59:00)
Неактивний
Добре. Запитаю тоді інакше.)) Чи можете порадити літературу для повних початківців? Я початківець. У будь-якому випадку мені теж треба буде щось знати щоб йому допомагати.
Остання редакція Vladyslav (2025-05-22 14:59:54)
Неактивний
https://alexgyver.ru/lessons/
саме доступне що я бачив
Просто
Пояснює все
Я моїм підлеглим з повним нулем рекомендую. Хто бажав той вивчив
Неактивний
Дивлячись на якому рівні початківець. Якщо в курсі про закон Ома і цифрову електроніку - ок. І про програмування на С/С++ - теж ок. Беріть будь який конструктор і грайтесь
Якщо ж прямо з 2 класу.. Можна з"єднати проводи згідно малюнка, і набрати буквами програму. Але не впевнений що це щось дасть корисного.
Взагалі я б рекомендував не arduino а esp32 - значно зручніше. Можливість зупинити програму і подивитись що там всередині це бімба Але доведеться паяти. Хоча можливо існуєть arduino-сумісні плати з esp32, спеціально не цікавився.
Ну, недо python теж так собі альтернатива А що з С не так? Не бачу ніяких відмінностей. С++ досить древній, але ж і python 3.4 не сильно свіжий. Що за невірні уявлення можуть бути?
Ну, недо python теж так собі альтернатива
Синтаксис простіший, діагностичні повідомлення зрозуміліші, автоматичне керування памʼяттю, динамічна типізація. "Повному початківцю" набагато складніше "вистрілити собі в ногу".
А що з С не так?
Будь ласка, не плутайте С та C++. Це різні мови вже років тридцять.
Не бачу ніяких відмінностей ... Що за невірні уявлення можуть бути?
Нема ні STL, без якої сучасна C++ практично не має сенсу, ні exceptions. Щоб правильно застосовувати базові парадигми потрібне хороше розуміння архітектури.
Звісно, можна і на C++ писати в C-стилі, залежить від кінцевої мети. Але людина, що вивчала C++ по ардуіно, тільки для ардуіно і зможе на ній писати. Щоб використовувати C++ в подальшому, прийдеться перевчатись.
Неактивний
Ну так мікроконтролери це окрема пісочниця. Той хто нічого крім С++25 нічого не бачить - в нього теж буде хибне уявлення
імхо програмування - це в першу чергу абстракції і алгоритми. а всякі синтаксичні цукерки і шоколадки - кругом різні.
Той хто нічого крім С++25 нічого не бачить - в нього теж буде хибне уявлення
Так і немає сенсу вивчати "C++25" заради самої "C++25". Ну хіба що членам робочої групи ISO/IEC JTC 1/SC 22/WG 21
Мова програмування - це інструмент для вирішення задач. Окрім знання самого інструменту потрібно знати, навіть в більшій мірі, предметну область, в якій його застосовувати.
імхо програмування - це в першу чергу абстракції і алгоритми.
Так отож. А ардуінівська C++ не дає розуміння ні абстракцій та алгоритмів з одного боку, ні мікроконтролерів та апаратної частини з іншого. Алгоритми можна (і вважаю, що потрібно) вивчати не на мікроконтролерах, а на ПК.
Неактивний
Так то воно так. З одної сторони, американи на Місяць літали з компом, який від ардуїни відрізнявся в основному розмірами На дрібному контроллері можна крутити цікаві речі. З іншої сторони - це не рівень мигання лампочкою. В сраному регуляторі температури є трохи математики. Навіть в сраному термометрі на терморезисторі є купа неочевидних особливостей. Варто тільки почати
Ви правда хочете курс, який читають в інституті на протязі року, завантажити прямо в мозок з одної книжки?;) Мабуть якоїсь бази не вистачає, якщо книга для початківців не зайшла. Скажіть що не зрозуміло.
Сторінки 1