Ви не увійшли.
Вітаю всіх на форумі.
Звиняйте якщо питаю не по правилам та вже трохи втомився шукати.
Маю наступну задачу. Є мікросерва P0090. потрібно зробити так щоб при подачі сигналу вона переміщувалась в одне крайнє положення, при вимкненні сигналу поверталась в попереднє. Швидкість потужність в принципі не важливо це механізм відкривання заслонки. Сигнал +12в. Ціна має бути мінімальною.
знайшов ось такий варіант
https://www.youtube.com/watch?v=dnwmUPprYzg
Але не хочеться довго сидіти з паяльником і майструвати плату на коліні. Можливо хтось знає готову плату яку можливо застосувати для такої схеми? Або плату яку потрібно буде мінімально допиляти.
Всім мирного дня та Дякую заздалегідь за допомогу.
Неактивний
Живлення яке?
плату яку потрібно буде мінімально допиляти.
arduino .ua /ru /prod1939-generator-na-baze-taimera-ne555 ?srsltid = AfmBOopwURExdfp3GGIEAH2z9Ju0G4Mc3OMxK_T6c_JwBSA9xBKwoNtL
ну, у серви все одно живлення максимум 6 В.
Все одно потрібно щось майструвати.
Tcar пише:плату яку потрібно буде мінімально допиляти.
arduino .ua /ru /prod1939-generator-na-baze-taimera-ne555 ?srsltid = AfmBOopwURExdfp3GGIEAH2z9Ju0G4Mc3OMxK_T6c_JwBSA9xBKwoNtL
Дякую. Тут як я розумію при подачі живлення буде переміщення серви в позицію яку можна буде встановити за допомогою резисторів. А як забезпечити повернення до базового положення?
Неактивний
А як забезпечити повернення до базового положення?
Взяти плату з посилання або подібну у іншому місці (цих генераторів на NE555 як ... ну, самі здогадуєтесь ) і
мінімально допиляти
у відповідності зі схемою на відео
2 таймера;)
В залежності що ви хочете отримати, з якою швидкістю, в якій кількості і в яку ціну.
Я б для одноразової саморобки взяв би понижайку на 5 в і плату з китайським stc8. Якщо потрібна серія, то 555 нормальний вибір.
Тут як я розумію при подачі живлення буде переміщення серви в позицію яку можна буде встановити за допомогою резисторів. А як забезпечити повернення до базового положення?
Двома мосфетами підключати та відключати додаткові резистори паралельно потенціометрам. Щоб при низькому рівні керуючого сигнала був підключений один резистор, при високому інший.
Неактивний
Двома мосфетами підключати та відключати додаткові резистори
А, вам же незмінна частота не потрібна, керувати тільки тривалістю імпульса. Тоді й одного додаткового резистора достатньо.
Якщо керуючий сигнал +12В береться з живленя замиканням контакту (або іншим способом з низьким вихідним опором), тоді і мосфета не потрібно: подавати цей сигнал напряму на резистор.
Неактивний
Привіт. Тут недавно ремонтував склопіднімачі в машині . Система ідеальна для вашого варіанту з заміною на потрібне серво. Живлення 12 в. Все спрацьовує від краю до краю, виключається по току перевантаження без усіляких механічних вимикачів. Сам хочу застосувати для відкриття вікон у теплиці ,яка дістає сигнал від датчика температури .
Остання редакція shield (2025-02-18 11:05:48)
Неактивний
для відкриття вікон у теплиці
Думаю для такого приспособить лінійний привод з різьбового стержня і DC моторика з редуктором. Автомобільні заморочки прикольні, але досить прожорливі.