#1 2024-08-10 12:56:58

pro100Jek
Учасник
Зареєстрований: 2024-08-10

проект почтомата

Добрый день! Возможно, кто-то знаком со схемой и оборудованием, которое необходимо для создания почтомата по примеру не без известной компании? необходимо создать опытный образец на одну ячейку такого оборудования для тестов.
https://app.sketchup.com/share/tc/europe/q9pdcc0jiMo?stoken=ZsSetrQMImuc3wZh0zAlvTlqDiGO98Tii4OKT3PvYpqynK5PMJJoYTLMpCVTORNX&source=web
Вот приблизительная схема, кол-во ячеек - до 25 шт

Остання редакція pro100Jek (2024-08-19 16:56:12)

Неактивний

#2 2024-12-26 22:57:00

Dem6
Учасник
Зареєстрований: 2024-12-26

Re: проект почтомата

Добрый день. Вы сумели сделать почтомат? Я начинающий и хочу сделать почтомат, но с терминалом и оплатой через терминал. Может что подскажете?

Неактивний

#3 2024-12-26 23:59:36

jokeR
Учасник
Зареєстрований: 2024-12-12

Це проект не для початківця.
І не для одної людини. Потрібен залізячник, який спроектує сам ящик. Програміст, який напише код. Слюсар, який все змонтує. Тестувальник. Навряд чи все це буде 1 людина.

1000 баксів в місяць / 20 робочих днів = 50 баксів в день, думаю, справедливо, як для початківця wink

Неактивний

#4 Вчора 00:49:10

Угу
Гість

Розробка ТЗ теж робота.
До речі, по об'єму роботи це нормальний дипломний проект.

#5 Вчора 01:47:41

Dem6
Учасник

Ящик вже є  на 18 ячеєк - працює. Електромеханічна частина є на 1 ячейку - працює - повністю аналогове. Проблема: підключення платіжної системи. Це єдине, що треба зробити. Звертався на фірми по встановленню платіжних систем, але вони нічого не хочуть казати. Як підключити термінал до реле? Може підкажете? Може хтось стикався з цим?

Неактивний

#6 Вчора 09:38:27

jokeR
Учасник

Термінал до реле не треба хотіти підключати. Треба хотіти підключати термінал до платіжної системи - банк, якому вона належить, надасть вам всю доку. До платіжної системи треба підключити ваш самописний біллінг, до біллінга - реле.

До речі, прошу звернути увагу, поштомат НП ніяких платежів не приймає, і це правильно.

Остання редакція jokeR (Вчора 09:52:03)

Неактивний

#7 Вчора 10:45:58

Dem6
Учасник

jokeR пише:

Термінал до реле не треба хотіти підключати. Треба хотіти підключати термінал до платіжної системи - банк, якому вона належить, надасть вам всю доку. До платіжної системи треба підключити ваш самописний біллінг, до біллінга - реле.

До речі, прошу звернути увагу, поштомат НП ніяких платежів не приймає, і це правильно.

Неактивний

#8 Вчора 10:47:39

Dem6
Учасник

Так. НП не приймає платежі, але в мене інша ідея. А Ви можете підказати як підключити реле?

Неактивний

#9 Вчора 11:02:01

jokeR
Учасник

Реле підключається за типовою схемою, через ключовий транзистор. Але ви ж не про це питаєте, правда? wink Мабуть у вас є якась CRM, в ній є якесь API для взаємодії з виконачими механізмами. MQTT, або REST, або інше, згідно з вашими уявленнями про прекрасне. Якась авторизація, з сертифікатами, чи токенами. І під цю схему ви підбрали якийсь більш-менш захищений контроллер - ви ж не хочете, щоб механізм сам спрацював, бо хакери проаналізували прошивку і витягли ключі?
Ну, десь так.

Неактивний

#10 Вчора 13:59:58

Dem6
Учасник

Я початківець. Зміг зробити коробку і електричну схему, а от що стосується підключення терміналу - не можу. Нажаль. Але, як я розумію: все підводиться до:
1. Натискання кнопки потрібної ячейки
2. Треба щоб прийшов сигнал з платіжної системи і замкнув релє на відкриття.

Неактивний

#11 Вчора 14:37:06

jokeR
Учасник

Можна і так. Тільки платіжна система нічого не знає про ваші кнопки і реле. Вона вміє тільки проводити платежі. Потрібна CRM, яка уміє співставити номер ящика з номером платежу, і безпечно передати цю інформацію до правильного ящика.
Але у вас виходить не поштомат, а вендінговий автомат. Чи автомат для гри в Bad Secret Santa. Для поштомата потрібен ще якийсь фактор, крім оплати. В НП - дотаток, з ключом, прив"язаним до вашого аккаунту.

Неактивний

#12 Вчора 16:54:08

Dem6
Учасник

Так. Хочу зробити щось типу вєндінгового поштома
Я початківець, тому і шукаю допомоги. Може хтось зможе допомогти. Я не знаю, яка потрібна CRM.

Неактивний

#13 Вчора 16:57:34

Dem6
Учасник

Точніша потрібна і CRM - але це зробить банк і є відповідні фірми, і апаратне підключення. Найбільша проблема - підключення.

Неактивний

#14 Вчора 17:12:18

jokeR
Учасник

Хочу зробити щось типу вєндінгового поштома

Це як би досить різні речі.

Я не знаю, яка потрібна CRM.

Ніхто крім вас не знає. Це ж ваш проект wink
Почніть з самого початку. На платіжний термінал, як правило, звідкись потрапляє сума платежу. Беріть документацію на ваш термінал і читайте, як це зробити.
А може вам і не потрібен термінал? Може вас задовольнить оплата QR кодом, наприклад? Яка у вас планується бізнес-модель?

Найбільша проблема - підключення.

Підключення реле тут найменша проблема.

Остання редакція jokeR (Вчора 17:13:50)

Неактивний

#15 Вчора 17:39:33

Dem6
Учасник

Ну, бізнес модель я тут не буду описувати, а, термінал... Тут теж проблема: він коштує 800$, і фірми, які їх продають (звертався до 5 фірм) не мають і не хочуть мати справи з чимось саморобним. Вони працюють тільки з "фірмовими" апаратами.

Неактивний

#16 Вчора 17:59:21

jokeR
Учасник

Ну якщо термінала ніт, і не буде, то розмови про його підключення не мають ніякого смислу. Подумайте про інші способи прийому платежів. QR код наприклад.

Неактивний

#17 Вчора 18:52:28

Dem6
Учасник

Термінал буде. В нашій країні поширені 2 типи терміналів (їх найбільше) і я його придбаю на днях. Але підключення...

Неактивний

#18 Вчора 19:09:56

jokeR
Учасник

Підключення згідно з документацією wink

Неактивний

#19 Вчора 20:01:45

Dem6
Учасник

Фірми не надають інформацію, а кажуть тільки що такого не підключають.

Неактивний

#20 Вчора 20:13:38

Васятко
Гість

Dem6 пише:

поширені 2 типи терміналів

Dem6 пише:

Фірми не надають інформацію

Тобто ви пропонуєте нам вгадати що за термінал у вас буде і замість фірм ще й надати документацію на нього?

#21 Вчора 20:32:37

Dem6
Учасник

Звісно ні. Але може хтось мав з цим справу? Підкаже, порадить термінал, може має досвід?...

Неактивний

#22 Вчора 20:51:12

jokeer
Гість

Мене взагалі колись покусав Альтшуллер, і тому я вважаю  що найкращий термінал - той якого немає.
І роль автомату також незрозуміла.

#23 Вчора 21:59:10

jokeer
Гість

Тільки що був у магазині - POS термінал підключений звичайним USB кабелем. Думаю що підключення терміналу це найпростіше що є в цьому проекті.
smile

Швидке повідомлення

Введіть повідомлення і натисніть Надіслати

Підвал форуму