#1 2022-09-20 13:16:17

Євгеній
Учасник
Зареєстрований: 2022-09-17
Повідомлень: 20

Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

java.lang.NullPointerException
	at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.burnBootloader(SerialUploader.java:329)
	at processing.app.Editor.lambda$handleBurnBootloader$65(Editor.java:2389)
	at java.lang.Thread.run(Thread.java:748)
Помилка запису завантажувача.

В інеті знайшов подібну тему але шляхів вирішення там немає .
Ось переклад від Googl :


  1.  esp32 має фіксований завантажувач у пам’яті лише для читання. він не замінний

  2.  ArduinoISP sketch — програматор тільки для класичних плат ATmega MCU

  3.   у дійсному випадку вам доведеться вибрати програматор у меню «Інструменти» перед використанням «Записати завантажувач». (У вашому меню «Програміст» немає параметрів, тому що для пакета плат esp32 не визначено жодного програміста)
Питання хто знає яким методом можна залити скетч в модуль а не в готову  плату розробки ?
0ad1320e0e25f79be781926f7fba3412c710ea1a_original.jpeg

Неактивний

#2 2022-09-20 18:29:58

г0cть
Гість

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

Євгеній пише:

Питання хто знає яким методом можна залити скетч в модуль а не в готову  плату розробки ?

Модуль от платы отличается всего лишь отсутствием подтягивающих резисторов и кнопок/"автомата программирования". Так что способы заливки у них абсолютно идентичны

#3 2022-09-20 20:45:20

Євгеній
Учасник
Зареєстрований: 2022-09-17
Повідомлень: 20

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

Я знайшов інформацію  зараз встановлюю ПЗ
https://docs-espressif-com.translate.go … to=op,wapp

Неактивний

#4 2022-09-21 19:25:42

Євгеній
Учасник
Зареєстрований: 2022-09-17
Повідомлень: 20

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

г0cть там Ви дились схему а недодивились що є ще 2 резістора і 2 транзістора , нічого страшного
нехай це буде доповнення для  інших .

Неактивний

#5 2022-09-21 19:38:57

г0сть
Учасник
Зареєстрований: 2022-06-09
Повідомлень: 33

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

Євгеній пише:

г0cть там Ви дились схему а недодивились що є ще 2 резістора і 2 транзістора , нічого страшного
нехай це буде доповнення для  інших .

Ці резистори і транзистори встановлюються на таких платах medium_AOC515-1.jpg
У вас, якщо я правильно зрозумів, голий модуль без цього всього. Нічого страшного - нехай це буде доповнення для  інших  smile

Остання редакція г0сть (2022-09-21 19:40:35)

Неактивний

#6 2022-09-22 01:03:26

Євгеній
Учасник
Зареєстрований: 2022-09-17
Повідомлень: 20

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE


один модуль замовив ось назва
USB - UART TTL FT232RL конвертер, Arduino
тут є виходи DTR,RTS )
надіюсь цим я зможу програмувати,ахахахаха
це буде остання спроба для ESP ,ні ,то пішли вони всраку)умні

1028584406_w640_h640_usb-uart-konverter-usb-ttl.jpg

Неактивний

#7 2022-09-24 16:22:58

rain
Учасник
Зареєстрований: 2022-04-15
Повідомлень: 17

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

А что мешало взять https://arduino.ua/prod3260-modyl-razrabotchika-dlya-esp32-wroom ?

Неактивний

#8 2022-09-24 16:28:27

г0cть
Гість

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

rain пише:

А что мешало взять https://arduino.ua/prod3260-modyl-razrabotchika-dlya-esp32-wroom ?

Действительно, что мешало переплатить в 10 раз за два резистора и две кнопочки?

#9 2022-09-24 17:22:46

rain
Учасник
Зареєстрований: 2022-04-15
Повідомлень: 17

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

Вам шашечки или ехать? ТС уже 3 дня возится с этими "двумя резисторами и двумя кнопочками" и пока заказал девайс, с которым все равно первое время будет ходить по граблям.

Неактивний

#10 2022-09-24 19:09:50

Євгеній
Учасник
Зареєстрований: 2022-09-17
Повідомлень: 20

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

@rain  , Я брав чіп за 100 грв, не багато 2 штуки ,більше не брав бо не докінця впевнений в своїх силах.
Це як хобі-бобі)Цікавість, спроба своїми руами і головою щось  зробить .
Ось витратився близько 13 тисяч грв на свій байрактар на деталі і модулі а він ще не зробляний  ,приклад можна було купити апаратуру за 8 тисяч грв
та немає грошей і їх в продажі . І що значить свій код відкритий ніж чужий та прихований?
Я вже прогу написав кодування сигналу ,щоб не увели з іншого пульта,припуская так можна зробить.
Треба буде написать для автопілота для геолокації  код, може не встигну ,бо сам один.
Ось схема розводки двусторонії плати ,червоне верх ,сине низ.Мітив кінці думав прошивається подібно ардуіно Nano )
Мій пульт. Прийшо USB - UART TTL FT232RL конвертер
буду далі ліпитть горбатого , може получиться . В мене є апаратура та працює по дукументам на відстань 900метрів ,мені це буде мало.
Думаю модель літак безпілотник  для авіорозвідки то шо потрібно .
https://drive.google.com/file/d/1NM46Yk … sp=sharing

Неактивний

#11 2022-09-25 11:27:37

г0cть
Гість

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

rain пише:

Вам шашечки или ехать? ТС уже 3 дня возится с этими "двумя резисторами и двумя кнопочками" и пока заказал девайс, с которым все равно первое время будет ходить по граблям.

Мне - шашечки. Не вижу смысла в этой плате вообще. Запаял модуль на свою плату, вывел rx/tx (еще лучше ОТА) и играйся дальше. ИМХО это лучше чем обвешаться кучей проводов между двумя платами.

#12 2022-09-25 21:13:50

Євгеній
Учасник
Зареєстрований: 2022-09-17
Повідомлень: 20

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

@г0cть, по інструкціям дойшов до пункта 9 , загрузка програми привіт світ
https://docs-espressif-com.translate.go … r_pto=wapp
маю таку помилку

evgen@one-of-many:~/esp/hello_world$ /home/evgen/.espressif/python_env/idf4.4_py3.8_env/bin/python ../esp-idf/components/esptool_py/esptool/esptool.py -p /dev/ttyUSB0 -b 9600 --before default_reset --after hard_reset --chip esp32  write_flash --flash_mode dio --flash_size detect --flash_freq 40m 0x1000 build/bootloader/bootloader.bin 0x8000 build/partition_table/partition-table.bin 0x10000 build/hello_world.bin
esptool.py v3.3.2-dev
Serial port /dev/ttyUSB0
Connecting......................................

A fatal error occurred: Failed to connect to ESP32: Invalid head of packet (0x5B): Possible serial noise or corruption.
For troubleshooting steps visit: https://docs.espressif.com/projects/esptool/en/latest/troubleshooting.html

Завтра спробую 2чіп використать , може цього перегрів) або десь чогось не бачу .
Коли кодуєш це одне а коли і залізо (контакти) + команди в терміналі(консолі) де зовсім не розбираешся це жопа)

Неактивний

#13 2022-09-25 21:52:15

Євгеній
Учасник
Зареєстрований: 2022-09-17
Повідомлень: 20

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

@г0cть,  знайшов в себе плату з недоторканих запасів
H2c7b8429bb8249ab9e920ca102036164V.jpg_.webp
пройшов пункт 9 .

evgen@one-of-many:~/esp/hello_world$ /home/evgen/.espressif/python_env/idf4.4_py3.8_env/bin/python ../esp-idf/components/esptool_py/esptool/esptool.py -p /dev/ttyUSB0 -b 460800 --before default_reset --after hard_reset --chip esp32  write_flash --flash_mode dio --flash_size detect --flash_freq 40m 0x1000 build/bootloader/bootloader.bin 0x8000 build/partition_table/partition-table.bin 0x10000 build/hello_world.bin
esptool.py v3.3.2-dev
Serial port /dev/ttyUSB0
Connecting.....
Chip is ESP32-D0WDQ6 (revision 1)
Features: WiFi, BT, Dual Core, 240MHz, VRef calibration in efuse, Coding Scheme None
Crystal is 40MHz
MAC: приховав тут адреса
Uploading stub...
Running stub...
Stub running...
Changing baud rate to 460800
Changed.
Configuring flash size...
Auto-detected Flash size: 4MB
Flash will be erased from 0x00001000 to 0x00007fff...
Flash will be erased from 0x00008000 to 0x00008fff...
Flash will be erased from 0x00010000 to 0x00039fff...
Flash params set to 0x0220
Compressed 25392 bytes to 15880...
Wrote 25392 bytes (15880 compressed) at 0x00001000 in 0.7 seconds (effective 309.6 kbit/s)...
Hash of data verified.
Compressed 3072 bytes to 103...
Wrote 3072 bytes (103 compressed) at 0x00008000 in 0.0 seconds (effective 596.2 kbit/s)...
Hash of data verified.
Compressed 170368 bytes to 89822...
Wrote 170368 bytes (89822 compressed) at 0x00010000 in 2.4 seconds (effective 562.6 kbit/s)...
Hash of data verified.

Leaving...
Hard resetting via RTS pin...

Неактивний

#14 2022-09-25 22:19:19

г0cть
Гість

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

Євгеній пише:

@г0cть, по інструкціям дойшов до пункта 9 , загрузка програми привіт світ

маю таку помилку

Давай схему підключення. Тільки реальну, а не малюнки з інтернтету

#15 2022-09-25 22:53:05

Євгеній
Учасник
Зареєстрований: 2022-09-17
Повідомлень: 20

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

https://drive.google.com/file/d/1tA-9jW … sp=sharing
схему сам малював , там має бути дісплей на 20 контактів а він під напругу 5 в ,такщо добавляв конвертери рівнів двонаправлені.
і під малий дісплей здається14 контактів ,вони паралельні основному .
Два модулі напуги один з близько 20 в зменшує  до 5 ,інший з 5 робить 3.3 , е ряд по 3 виходи ,передбачено
дя підключення потенціометрів або виключателя ,як кому. Пізніше я взнав що якщо дивитись на чіп нижній ряд здається
відкидається бо тільки передбачений наскільки я зрозумів для карти памяті .

Неактивний

#16 2022-09-25 23:05:35

г0cть
Гість

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

Я взагалі мав на увазі схему підключення для прошивки, ну ОК, маємо те що маємо ... smile

#17 2022-09-25 23:21:31

г0cть
Гість

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

А теперь еще огласите весь список пжлста smile последовательность ваших действий при прошивке

#18 2022-09-25 23:26:19

Євгеній
Учасник
Зареєстрований: 2022-09-17
Повідомлень: 20

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

@г0cть . Приклад ,я незовсім зрозумів ,потрібна схема ,я вже приводив схему та яка в документах значиться
як це не з інтернету ? https://drive.google.com/file/d/1kcudg4 … sp=sharing
І ще всетаки є відміності ,там правда модуль чуть по иншову виглядає
https://drive.google.com/file/d/1zwE91Z … sp=sharing

Неактивний

#19 2022-09-25 23:34:03

г0cть
Гість

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

Схему пока оставим, есть вопросы по ней, но пока ответьте на #17

#20 2022-09-25 23:42:01

Євгеній
Учасник
Зареєстрований: 2022-09-17
Повідомлень: 20

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

17# Це число ,  я в загадки не іграю , з космосом через стени не общаюсь , якщо так відповідати то
надовго мене точно не хватить) незнаю як вас , хоча ви любітель всім відповісти ))

Неактивний

#21 2022-09-25 23:45:16

г0cть
Гість

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

#17 - номер сообщения. Чтобы вам не пришлось общаться с космосом лишний раз повторюсь - огласите последовательность ваших действий при прошивке

#22 2022-09-26 00:31:30

Євгеній
Учасник
Зареєстрований: 2022-09-17
Повідомлень: 20

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

Плата незовсім вдала для програмування ,на етапі праграмування розпаяне  тільки головне  ,щоб залити код .
По залізу блок харчування на 5в 2А підключаю до перетворбвача що на платі , через проводки ,
від цього мене горить світлодіод , горить діод і на перетворювачі на 3.3 в .До плати припаяно  USB - UART TTL FT232RL конвертер , такі контакти GND,DTR,RTS,TXD,RXD . Вставляю  USB - UART TTL FT232RL конвертер в ноутбук .По коду я пройшов всі загрузки і ініціалізації
згідно навчального матеріалу - легкий старт . Лінк на сайт я оставляв там можна почитать  ,я все виконав як книжка пише .
Получаеться що чіп непрацює а інший модуль завантажився . В косолі вставляку такий участок  коду нижче привів  і жму  enter .

/home/evgen/.espressif/python_env/idf4.4_py3.8_env/bin/python ../esp-idf/components/esptool_py/esptool/esptool.py -p /dev/ttyUSB0 -b 460800 --before default_reset --after hard_reset --chip esp32  write_flash --flash_mode dio --flash_size detect --flash_freq 40m 0x1000 build/bootloader/bootloader.bin 0x8000 build/partition_table/partition-table.bin 0x10000 build/hello_world.bin
esptool.py v3.3.2-dev

Неактивний

#23 2022-09-26 01:02:22

г0cть
Гість

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

Євгеній пише:

я все виконав як книжка пише .

Не знаю что там ваша  книжка пишет, не читал. Но вы ее похоже тоже читали невнимательно. Про схему и последовательность действий я не зря спрашивал. В общем, если я правильно понял, ESP32 запаяна на вашу плату, схема которой приведена выше? Для прошивки вам нужно после подачи питания нажать кнопки (на вашей схеме) SW1 и SW2. Отпустить сначала SW2, потом SW1. После этого запустить процесс загрузки. Еще момент - резисторы, которые  на вашей схеме почему-то обозначены U1 и U2, номиналом 180 кОм? ИМХО многовато, обычно не больше 10кОм. Дальше, модуль E32(E433Т30S) тоже запаян? Если да, то он может мешать процессу загрузки

#24 2022-09-26 14:38:39

Євгеній
Учасник
Зареєстрований: 2022-09-17
Повідомлень: 20

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

@г0cть добрий день.
модуль E32(E433Т30S) не розпаяний.
https://drive.google.com/file/d/1MY1bo5 … sp=sharing
Обновив схему підключення з "програматором" , є транзістори але неті що потрібні ,використав свої ,
номінали резисторів на базу поставив по 41К  , а на U1 и U2 по 10К , ось їх думаю треба буде замінить
бо розрахунок ключів мабуть не правильний , треба передивись відеоматеріал  ,хоча як я розумі то треба зробить так
на колектор який приходить ток повинен мабуть бути ну нехай 0.02А , ток світіння світлодіода) образно
в нас 3.3 в напруги значить резістор має бути  165 Ом . Керуючий резістор на базі залежить від h21 =Ik/Ib ,в мене 326 .
0.02А /326 =  0,00006135 A  ток керуючий базою .R =U/R. 2.5v/ 0,00006135 A =40750 Ом .
Питання для розваги скільки буде  0.005 * 2 )

Неактивний

#25 2022-09-26 15:05:18

г0cть
Гість

Re: Проблема загрузки кода "Arduino as ISP" для плати ESP32S в ардуіно IDE

Євгеній пише:

на колектор який приходить ток повинен мабуть бути ну нехай 0.02А , ток світіння світлодіода) образно

При чем тут ток какого-то светодиода? Если вам лень нажимать кнопки для перевода модуля в режим загрузки и решили сделать автомат, то вам всего лишь нужно по сигналам DTR RTS обеспечить соответствующие уровни логического 0 и 1 на пинах esp

Швидке повідомлення

Введіть повідомлення і натисніть Надіслати

Підвал форуму