Ви не увійшли.
Ну, бачите, нічого складного Це гарна новина. Байти на цій картинці нагадують ті, що на вашому com port toolkit.
Погана новина - треба розшифровувати ці байти в lin протокол. Не rocket science, але я б цього не робив.
Щось не дуже ці байти схожі на LIN. Схожі на невідповідність бодрейтів передавача та приймача.
Дочері, рекомендую бодрейт спілкування з хостом поставити вище ніж бодрейт LIN. У вашому скетчі на кожний байт LIN відсилається три байти на хост. Звісно, в Serial є буфер, але він може переповнитись.
Має бути BREAK, потім байт Sync field: 0x55. Дивіться, наприклад, тут на сторінці 4:
https://ww1.microchip.com/downloads/en/ … 02059b.pdf
також тут:
https://web.archive.org/web/20201112034 … IN_WBT.pdf.
(Посилання зі статті на вікіпедії).
Наполегливо рекомендую роздобути логічний аналізатор або осцилограф.
Доречі, Serial в Arduino Core вміє BREAK? Здається ні, потрібно або вимикати UART і смикати GPIO, або емулювати посилкою байта з одиницями на меншому бодрейті, як це робиться в 1-Wire.
1-Нажав на lin кнопку плюс - пішов по проводу сигнал ID-10, DLS -1, DATA -55
Якщо нічого не плутаю, транзакція має ініціюватись LIN мастером, а LIN слейв тільки відповідати на запит.
але сам запуск кнопку роблю Лін трансмит.
Вибачте, цей набір слів не розпарсив.
Неактивний
На картинці на початку теми точно такі байти. Справа вгорі. я ж так розумію, щоб отримати lin, треба трохи бітової магії.
На картинці на початку теми точно такі байти. Справа вгорі.
Та наче схожі, але не зовсім такі. Поле "Принято" обрізане. Та й не зрозуміло, чи ті байти відносяться до того декодованого фрейма, чи ні. І в рядку статуса внизу пише 10400 bps.
А може воно тільки Response показує.
Остання редакція dimich (2025-05-31 17:05:10)
Неактивний
Ну, отож. В принципі, якщо досить тільки читати, то і пофіг на break. але інтерпретація цих байтів - цілком на авторі.
А, здається, починаю розуміти. Ардуіну з цим скетчем, шматок якого на скріншоті, автор почепив до RX між LIN-UART адаптером та CP2102, та ініціює транзакції програмою-аналізатором з хоста. Тоді ардуіно бачить тільки відповіді.
Доречі, я не впевнений, що CP2102 вміє довільні бодрейти з достатньою гранулярністю. Див. першу сторінку тут:
https://www.freecalypso.org/pub/GSM/Pir … _an205.pdf.
В принципі, якщо досить тільки читати, то і пофіг на break.
Але ж автору потрібно реалізувати LIN master, то прийдеться видавати BREAK.
Неактивний
Я вобще не пью,але сьгодні вирішив собі купити бляшанку пива 4% алкоголя , звісно воно мене ввалило.і якось проще читати ваші dimich і jokeer коменти
Вобще страшно цікаво вас читати,Як полет американців на Луну
Неактивний
jokeer пише:На картинці на початку теми точно такі байти. Справа вгорі.
1-Я думав купити -USB цифровой логический анализатор 8 каналов 24 MHz Saleae Logic -350грн
2-або може осцилограф але не знаю ним пользуватися:D
3----------------------------------------------------------------------
4-Якщо на кнопки просто подати плюс мінус,то вони не роблять.(Треба синал від авто)
5-Тому я купив canLin аналізатор за 100$ який працюе з програмою Car BUS Analyzer. Вона працюе так.
6-Запускаю Lin Bomber , программа скануе находить ID -50 DLS-8 DATA-00-00-00-00-00-FC-FF-FF
7-Далі запускаю Lin Transmit ID -50 DLS-8 DATA-00-00-00-00-00-FC-FF-FF ,кнопки починають світитися,(цю інфу запуска кнопок можна сохранити,в файл TSK і запускати кнопки без Lin Bomber ) . і якщо покрутити колесо звук ,чи нажати на кнопки,то міняеться DATA.Припустимо стане
ID -50 DLS-8 DATA-10-00-00-00-00-FC-FF-FF.
8-Також паралельно до lin кнопок підключив інший lin аналізатор на jtg1020 ціна 5$ прямо до ардуино мега2560 через RX-TX ,фото бачили ,або до USB-UART CP2102 щоб дивития в программіCOM Port Toolkit 3.9.фото бачили
9- тобто в журналі передачі ми бачимо посилку инфо в кнопки с періодом от 50мс--до 2500мс через адаптер за 100$ для того щоб кнопки запустились і змогли передавати нажатия кнопок,і саме нажатія кнопок,
10Навірно треба купитикупити -USB цифровой логический анализатор 8 каналов 24 MHz Saleae Logic -350грн
11-або може осцилограф але не знаю ним пользуватися:D
Остання редакція vanya82111 (2025-05-31 18:29:40)
Неактивний
Я взагалі не п'ю (ц), але накидався самогону
Ну раз ви упоролись в цю тему, і накупили на 200 $ різних цяцьок, зупинятися не спортивно. логічний аналізатор не проб'є дірку в бюджеті.
Я так розумію, що ваш руль slave, а штука, яку ви хочете запиляти, master. master починає, slave відповідає. Треба записати на папірець, що передає master, як відповідає slave, і пробувати відтворити це на вашій ардуїні. Приклад для master є.
якщо покрутити колесо звук ,чи нажати на кнопки,то міняеться DATA.
Тепер потрібно визначити, які біти в DATA яким кнопкам відповідають.
9- тобто в журналі передачі ми бачимо посилку инфо в кнопки с періодом от 50мс--до 2500мс
От ваш майбутній девайс-адаптер теж має формувати такі ж періодичні посилки в кнопки (LIN Header), отримувати відповідь (LIN Response), аналізувати DATA та видавати керуючі сигнали на входи SCCM.
10Навірно треба купитикупити -USB цифровой логический анализатор 8 каналов 24 MHz Saleae Logic -350грн
11-або може осцилограф але не знаю ним пользуватися:D
Якщо не знадобиться лізти у високовольтну (вище 5 вольт) частину або боротись із аналоговими завадами, то USB-шного аналізатора Saleae Logic має бути достатньо. У мене такий самий, часто допомагає.
Байти ви наче вже отримуєте стабільно, але я б перевірив, на якому точно бодрейті відповідає руль. Бо при розходженні бодрейтів при одних умовах може працювати нормально, при інших уже нестабільно.
Неактивний
Неактивний
чисто цікаво якщо боротися то який треба?
FNIRSI-1014D Підійде чи треба дорожче?
Для вашої задачі може й FNIRSI-1C15 підійде. Або щось, що підключається до ПК по USB. Бувають і логічні аналізатори зі входами ±25В та можливістю захоплювати аналоговий сигнал.
В першу чергу дивіться на характеристики та заявлені функції. Читайте відгуки, бажано на тематичних форумах, не на торгівельних сайтах.
Неактивний
З осцилографом все складно. З одної сторони, необхідності в ньому саме для цього проекту наче немає. Але не завадить Логічний аналізатор більш інформативний.
З іншої, осцилограф без можливості запису сигналу і експорту на комп - гроші на вітер.
. Керований активний вихлоп власноруч на будь-якому автомобілі. Дивлюсь на али 24000грн.самий дешевий .Зробити б власними руками
Остання редакція vanya82111 (2025-06-01 14:00:33)
Неактивний
Щоб всі знали, що у вас є 24к ?
Ну я не заперечую Я впевнений, що пару годин пошуку, і ви знайдете схему цього чуда техніки
Щоб всі знали, що у вас є 24к ?
Ну я не заперечуюЯ впевнений, що пару годин пошуку, і ви знайдете схему цього чуда техніки
Я звісно гуглив схему нема нічого такого. Це типа непросто зробити 99.99% населення на землі.Як кажуть 1 на міліон
Остання редакція vanya82111 (2025-06-01 15:40:39)
Неактивний
А 24к за що? Готовий модуль китайської збірки як правило дешевше ніж ручний хендмейд.
А 24к за що? Готовий модуль китайської збірки як правило дешевше ніж ручний хендмейд.
1-Дві колонки,
2-усілітель,
3-блок-- який через Can бачить тахометр ,і по блютуз підключеся до телефона магнітоли з програмним забезпеченням,різними звуками
4-в гривнях дорого ,в долларах якби тоже ,але хто мае машину за 50000дол чи там за 100000дол думаю недорого
5-але їм олігархам імітація не потрібно вони куплять мазераті
6-такщо для звичайних людей чекаемо акцію ну хотяби за половину
7-Сплю і вижу ціну 10000грн купив не думаючи
Остання редакція vanya82111 (2025-06-01 18:29:03)
Неактивний
тут няп найдорожче - малогабаритні потужні звуковипромінювачі. Можливо це китайський малосерійний хендмейд, тому так дорого. Бо підсилювач не повинен бути сильно дорогим .
Я читав про байкерів, які врізають в вихлопний колектор свічку запалювання, роблять магію, щоб пропустити такт запалювання в двигуні, і підпалюють те що на вихлопі. Наче повинно красиво бахнути
Неактивний
А якої інформації не вистачає?
vanya82111 пише:1-Дві колонки,
2-усілітель,
![]()
570 баксів, за пристрій, який потрібен виключно щоб бісити оточуючих
не розумію
Не там звук як на симфоніческому концерті Бетховена
Неактивний
звук як на симфоніческому концерті Бетховена
Для дирчика з несправною вихлопною системою?
Залез под машину — сразу бросился в глаза виновник злого спортивного выхлопа, а именно прогорела гофра
Коли я чую дивний звук - перша моя думка - в когось щось прогоріло. Переше враженння для того, хто не знає скільки це може коштувати
Неактивний
звук як на симфоніческому концерті Бетховена
Для дирчика з несправною вихлопною системою?
хтось з інтернетів пише:Залез под машину — сразу бросился в глаза виновник злого спортивного выхлопа, а именно прогорела гофра
Коли я чую дивний звук - перша моя думка - в когось щось прогоріло. Переше враженння для того, хто не знає скільки це може коштувати
Ну наприклад якщо ви з Киева , або з Каліфорнії то піді йдіть до якоїсь державної чи часної організаціі від 5 етажів там думаю будуть і мазераті бентлі ягуари брабуси ,попросіть водія,водій думаю буде робочим ,він погазуе, і ви почуето всю ту заводську красоту звука, я не говорю за прямотоки і ту всю хрень:)де звук не виносимий,
Тут благородний звук це по заводу maserati ghibli,хтось блок усілітля від мазеатті,адаптуе через CAN адаптер в Ауди наприклад.
Остання редакція vanya82111 (2025-06-02 17:57:15)
Неактивний