Ви не увійшли.
Кнопки на рулі --lin--який планую поставити, мої кнопки на авто звичайні резистивні. Потрібно зробити адаптер. В мене на столі підключені кнопки до лин аналізатора программe Car BUS Analyzer ,кнопки реагують на натискання , і паралельно підключив до конвертера USB-UART CP2102 COM Port Toolkit 3.9 Може хтось би віддалено прошив? ардуино, стм.Чи тут тільки ржб світлодіод вміють запалювати:)Шутка
Остання редакція vanya82111 (2025-05-27 15:02:38)
Неактивний
Я із цього потоку інформації зрозумів тільки про руль і cp2102
Я думаю що перед тим як вигадувати велосипед, варто пошукати в інтернеті, може ще хтось придумав як підключити кнопки на рулі
Слова окремо - зрозуміло кожне. А коли всі разом - не зрозуміло нічого.
Ви хочете підключити елемент керування з інтерфейсом LIN до якогось аналогового входу? Чи навпаки?
Який девайс хочете прошити, і як це повʼязане з попередньою проблемою? Так ардуіно чи STM? Що ви маєте на увазі під "віддалено прошити"? Ви надасте віддалений доступ до системи, куди підключений програматор і девайс, чи як?
Неактивний
Слова окремо - зрозуміло кожне. А коли всі разом - не зрозуміло нічого.
Все правильно зрозуміли.
1-Я хочу підключити руль елемент керування по LIN, до аналового входу (резистивні кнопки)
2-Без різниці ,на чому простіше, ардуіно чи STM.(плати есть )
3-Я надам віддалений доступ до системи, куди підключений програматор і девайс, все вірно.
Якщо дуже коротко -Потрібно спіймати сигнал у LIN-шині та перетворити на натискання резистивних кнопок.
Неактивний
Я із цього потоку інформації зрозумів тільки про руль і cp2102
Я думаю що перед тим як вигадувати велосипед, варто пошукати в інтернеті, може ще хтось придумав як підключити кнопки на рулі
Я не знайшов:)готовий .Робить чел в Минск прямо такі адаптери як мені треба тут я не знаю нікого
Неактивний
>> Потрібно спіймати сигнал у LIN-шині та перетворити на натискання резистивних кнопок
Якщо я правильно зрозумів, то ви хочете аналогові кнопки підключити до чогось, що уміє LIN. Ну, треба взяти робочу систему з кнопками, проаналізувати яка кнопка яку команду відправляє, і зробити емулятор. Або знайти даташіт на ту штуку, до якої підключені кнопки, і почитати.
Прикладів роботи з LIN як грязі.
google://кнопки руль LIN
Якщо дуже коротко -Потрібно спіймати сигнал у LIN-шині та перетворити на натискання резистивних кнопок.
"Прошити" - це взяти вже існуючий файл прошивки і залити його в уже існуючий девайс. Цей процес зазвичай займає менше хвилини. У вас уже є файл з прошивкою і готовий девайс?
Чи вам потрібно розробити девайс та написати програмне забезпечення до нього? Це зовсім інша справа.
1-Я хочу підключити руль елемент керування по LIN, до аналового входу (резистивні кнопки)
Емулювати резистивні кнопки простіше за все комутацією резисторів такого ж номіналу як в аналоговому блоці, тільки замість механічних кнопок електронні ключі. Для цього як мінімум потрібно знати номінали резисторів. Їх можна виміряти на існуючому девайсі. Або знайти схему ваших кнопок. Також потрібно знати, до якого плеча дільника підключаються кнопки з резисторами на прийомній стороні. Зазвичай до нижнього, тобто резистори комутуються на землю, але хто зна як виробник вирішив випендритись.
Також замісь комутування набору фіксованих резисторів можна використати один цифровий потенціометр.
Є ще один збочений спосіб: видавати фіксовані напруги, які прийомна сторона очікує при натисканні тієї чи іншої кнопки. Але цей спосіб не рекомендую.
2-Без різниці ,на чому простіше, ардуіно чи STM.(плати есть )
Аналогова частина все одно потрібна. В найпростішому випадку вона складатиметься тільки з резисторів.
3-Я надам віддалений доступ до системи, куди підключений програматор і девайс, все вірно.
Також потрібно знати, якими повідомленнями відповідає руль при натисненні тієї чи іншої кнопки. Це потрібно зняти дамп з ваших кнопок.
Основне питання: ви хочете розібратись із цим, чи шукаєте виконавця за оплату?
Неактивний
Складно зрозуміти гаражних умільців.. Здавалось би, є машина з сидінням, рульом і кнопками. Сідай і їдь Якщось зламалось - знайти запчастину і поміняти. Ну, допустим, сидіння від лінкольна в форд це прикольно, прикольніше ніж сидіння від Лади в Жигуль. А з кнопками на рулі що не так? Вони ж кудись підключені і якось працюють? Чи це вже інша машина?
Прикладів роботи з LIN як грязі.
google://кнопки руль LIN
Я в шоці який розумний народ Ви самі розумієтеся?одні з них?
Може зайшлиб в гості удаленно глянули що я там творю як Бог
Неактивний
Складно зрозуміти гаражних умільців.. Здавалось би, є машина з сидінням, рульом і кнопками. Сідай і їдь
Якщось зламалось - знайти запчастину і поміняти. Ну, допустим, сидіння від лінкольна в форд це прикольно, прикольніше ніж сидіння від Лади в Жигуль. А з кнопками на рулі що не так? Вони ж кудись підключені і якось працюють? Чи це вже інша машина?
Машина та сама:) А що тут складно зрозуміти:)Припустимо у когось есть дружина Здавалося жінка і жінка руки нога голова:)Але хтось груди їй увеличуе,а хтось бачить що страшновата то любовницю заводить:)Так мене насмішили
Неактивний
Оце люди! (ц)
Шо ми, прості аспіранти, наше діло кал (ц)
Якщо серйозно - поясніть так, щоб це було зрозуміло. Бо якщо у вас немає часу щоб сформулювати питання - у когось теж немає часу на телепатію.
Неактивний
Ви хочете підключити якийсь кастомний руль в існуючу машину, я правильно зрозумів?
Ви хочете підключити якийсь кастомний руль в існуючу машину, я правильно зрозумів?
Який кастом індивідуал заказ я що олігарх:) ,я тупо скрутив руль з іншої машини хочу на свою поставити:)
Остання редакція vanya82111 (2025-05-27 14:40:38)
Неактивний
Алілуя!
і ви хочете з того руля передавати команди в вашу аудіосистему і в круїз, правильно?
на вашому рідному рулі кнопки такі само?
Алілуя!
і ви хочете з того руля передавати команди в вашу аудіосистему і в круїз, правильно?
на вашому рідному рулі кнопки такі само?
Я вобщето атеіст Не пойму --на вашому рідному рулі кнопки такі само
колічество ?Господи мені потрібно 18 кнопок щоб емульовав адаптер(на рідному рулі 22 кнопки ).Мені хватить.Готов у церкву піти якщо Піп розуміеться в програмуванні:)
Остання редакція vanya82111 (2025-05-27 14:56:56)
Неактивний
Питання в чому.
Кожна кнопка повинна передати якесь повідомлення. Це повідомлення повинен розуміти ваш круїз. Тому список цих повідомлень треба десь взяти. Якщо, наприклад, на вашому новому рулі є кнопка "автоматичне паркування" (наприклад, яхз що там у багатих автовласників за 18 кнопок на рулі ), а ваш круїз так не вміє - як це повинно працювати?
Короче, список повідомлень, які повинен розуміти ваш круїз, ви вже записали?
Питання в чому.
Кожна кнопка повинна передати якесь повідомлення. Це повідомлення повинен розуміти ваш круїз. Тому список цих повідомлень треба десь взяти. Якщо, наприклад, на вашому новому рулі є кнопка "автоматичне паркування" (наприклад, яхз що там у багатих автовласників за 18 кнопок на рулі), а ваш круїз так не вміє - як це повинно працювати?
Короче, список повідомлень, які повинен розуміти ваш круїз, ви вже записали?
Я думав ви жартувати не вміете:)За багатих я зацінив Ви мабуть не поняли, або схему яку я начертив не бачили:)Язвісно не Пікасо але як зміг:) Чи ви хочете на колінках бо бистрому предложити лин кан адаптер:).
Остання редакція vanya82111 (2025-05-27 15:09:38)
Неактивний
Та бачив я вашу схему. Схема нормальна. Питання про те, які саме повідомлення ви збираєтесь передавати, в силі.
Я так розумію, щоб їх отримати, треба підключити рідний руль, проклацати всі кнопки, записати тим вашим lin адаптером що відбувається, потім думати.
Або загуглити - я не вірю, що ніхто в світі не грався в цю гру з рулем.
Та бачив я вашу схему.
Думати тут треба полюбе:)А краще два раз подумати Приблизно так але руль не рідний з авто ,а той що хочу поставити там же Лін,а рідні кнопки резистивні далі йдуть в кан ,і общаються по кан з магнитолою і круизом(по тому кан ще йде поворотник світло рульова колонка моторизована)
Неактивний
Або загуглити - я не вірю, що ніхто в світі не грався в цю гру з рулем.
В мінську есть чел , но він робить лін в лін адаптер,а мені треба лін в резистивні кнопки ,або ну тупо реле контакти замикати кнопки якщо просто:)
Неактивний
Рідний руль має кнопки і вихід на CAN.
Новий руль має кнопки і вихід на LIN.
Правильно?
Рідний руль має кнопки і вихід на CAN.
Новий руль має кнопки і вихід на LIN.
Правильно?
да.На схемі я вказав адаптер до кнопок підключити так проще.Але якщо ви геній то так проще лин в кан
Неактивний