#1 2023-10-04 23:11:30

rossd
Учасник
Зареєстрований: 2023-10-04
Повідомлень: 4

Девайс для давання функціоналу до штатної магнітоли мотоцикла

Бажаю здоровя!
Зразу скажу що в темі я розбираюсь дуже поверхнево, тому все що я опишу нижче може бути дуже наївним та можливо навіть абсудним, наперед вибачаюсь та прошу не кидатись тапками якщо так neutral

Є мотоцикл Kawasaki із штатною аудіо системою. Є штатний інтерфейс який дозволяє підключати до аудіо системи такий древній девайс як iPod і включати з нього музику. Інтерфейс складається з 2 контактних фішок: 4 контакти і 3 контакти. До цих фішок вже підключається фірмовий девайс від Kawasaki який забезпечує двохсторонню комунікацію (в подальшому iPod адаптер) між магнітолою мотоцикла та айподом. З-ьох контактна фішка це звичайний AUX, там все зрозуміло. 4-ьох контактна фішка складаєтсь з контактів живлення 12в та 2 контактів передачі даних (Rx, Tx?). Схематично це виглядає ось так:
2023-10-04-23-01-38.png

Проблема полягає в тому що в Kawasaki чомусь вирішили що такий функціонал як play/pause водієві не потрібний. При тому що програмно така можливість точно передбачена бо при переключені режиму магнітоли з iPod на FM перший стає на паузу, а при поверненні продовжує відтворення.

Ідея: зробити на основі ардуіно девайс який поставити перед iPod адаптером, який буде працювати просто пропускаючи в дві сторони команди так як це було і без нього, але коли отримає від магнітоли команду про нажаття конкретної кнопки (така команда точно мала б бути) віддасть на адаптер команду play/pause.
Схематично ось так:
2023-10-04-23-04-47.png

Як зрозуміти по якому протоколу магнітола та адаптер обмінюються командами?
Якщо це можливо то як побачити які команди надсилає магнітола щоб потім можна було надсилати їх з ардуіно?
Як організувати наскрізне проходження даних через ардуіно?
Буду вдячний, за відповіді від людей які розбираються в темі краще ніж я.

Неактивний

#2 2023-10-05 09:23:24

Honey
Учасник
З Київ
Зареєстрований: 2020-09-26
Повідомлень: 415

Re: Девайс для давання функціоналу до штатної магнітоли мотоцикла

Швидше за все там дійсно UART (RX/TX). Якщо рівні напруги до 5В, візьміть будь-який USB-UART адаптер, підключіть від нього лише GND і RX відповідно до землі і одного з ваших DATA і спробуйте поперебирати швидкість UART. Так зможете "підслуховувати" передачу в один якийсь бік.

Неактивний

Швидке повідомлення

Введіть повідомлення і натисніть Надіслати

Підвал форуму