Ви не увійшли.
Ну, якщо є набір готових модулів - норм ![]()
Готове рішення називається ups для роутера. Якщо раніше з електронікою справ не мали - краще взяти готове. Тим більше треба не просто спаяти по схемі, а спочатку провести деякі досліди, і в процесі нічого не спалити. А всяка саморобна силовуха річ стрьомна, навіть потужністю 65 вт.
Я не бачив UPS для роутера на 52 В.
Може вони і існують, але точно не компактні, і точно не за 1000 грн.
Якщо ви можете порадити певну модель яка б задовольнила мої потреби, то було б чудово!
1) живлення роутера (5В)
2) живлення свіча (52В)
3) термін роботи десь на 3 години
Неактивний
Ваші вподобання досить незвичні ![]()
Максимально дубове і надійне рішення - UPS для котла.
Це трохи потужніше ніж ви хотіли - котел це 150-200 Вт. Мережеві блоки на 5 і на 52В у вас мабуть вже є.
Ваші вподобання досить незвичні
Максимально дубове і надійне рішення - UPS для котла.
Це трохи потужніше ніж ви хотіли - котел це 150-200 Вт. Мережеві блоки на 5 і на 52В у вас мабуть вже є.
Я мабуть невірно вас зрозумів. Так, плату УПС я куплю, вона в моєму списку 3-тя. Дякую.
Неактивний
Ага, сорян. Те що для котла, воно із скаженим запасом по потужності. Можна і роутер і холодильник заживити. Але дорого ![]()
А те що для роутера, там буде дуже впритик по потужності і ємності.
Окрім недостатньої ємності акума, тут основна проблема в зарядці з невідомо якими параметрами та алгоритмом роботи. Думаю, якщо взяти нормальний блок живлення на 14 В без всяких хитрих захистів від КЗ, а зі звичайним обмеженням струму в 7А, то працювало би. Але виробника/модель, нажаль, не підкажу, бо я більше по свинцево-кислотних.
Неактивний
Я б мабуть добавив би в цю схему окремий блок живлення 12в 5а, і якусь комутацію, хоч на реле хоч на mosfet ах. Щоб зарядка заряджала акумулятор , коли треба. І був би ups.
Хм. Можливо має смисл просто взяти готовий ups від комп'ютера? Його повинно вистачити. Хоча там акумулятор слабий, і зарядка повільна..
Друзі, моя шафа має розміри 25 * 25 *12 см, і воне не гумова. Ви вже бачите, що я максимально щільно додаю туди девайси. Якщо дивитися на специфікації ДБЖ для роутерів чи блоків живлення на 12В 5А то ви зрозумієте, що це майже неможливо. Сьогодні я буду робити замовленння по платах, подивимося як воно спрацює.
Неактивний
Непогано було б запобіжника якогось. А то металевий ящик, плати без корпуса..
Друзі, моя шафа має розміри 25 * 25 *12 см, і воне не гумова.
По-хорошому, потрібно підбирати шафу під обладнання, а не навпаки
Розумію, то не завжди можливо. Але як на мене, нехай краще стоїть якась коробка на підлозі, ніж ото впихувати невпихуєме.
Ще теплообмін потрібно враховувати, чи не буде занадто висока температура в тому обʼємі.
Неактивний
Авр це автоматичне введення резерву? В електромагазині можна купити готовий контактор.
Непогано було б запобіжника якогось. А то металевий ящик, плати без корпуса..
Я ті плати з сторони метала клею на резинові плашки, там вони в безпеці, мені б так хотілося думати, але це не точно ![]()
Неактивний
Тут важливо щоб клей не відвалився від нагріву. І не взаємодіяв з пайкою. Краще пластикова основа і стяжки.
Авр це автоматичне введення резерву? В електромагазині можна купити готовий контактор.
Так вот смотрю, мне чтобы бистабильный. На серве/шаговике или чем-то другом. Контакторы для удержания кушают не мало.
Неактивний
Ну, я нагуглив потужність утримання 1.8 ВА. Якщо це критично, то у вас настільки мізерна потужність, що вистачить синьої китайської релюшки ![]()
Ну, я нагуглив потужність утримання 1.8 ВА. Якщо це критично, то у вас настільки мізерна потужність, що вистачить синьої китайської релюшки
Спасибо за совет. Я тут вычитал принцип действия механизма авр томсом или как его там, там катушка при притягивании с помощью микрика сама себя обесточивает. Но механизм сложноватый для diy - там пружина. Искал просто скользящий контакт который можно прикрутить к чему угодно (на али есть, но то такэ). Тут же еще нужна возможность ручного переключения. Короче проще купить готовое. нашел на олх на разбор всего за 200 нашенских.
ps. это ж меня навела на мысль текущая тема. Чтобы не было такой шляпы как у ТС, сделать чтобы кроме просто задержи еще и отслеживать напругу. и когда на протяжении некоторого времени напруга стабильна, то тогда и переключать. (кстати в том же дерьмовом зубр тоже есть установка задержки включения, только не понятно почему не ввели еще и напругу, ведь эта хрень ее меряет для отсекания в нормальном режиме).
Неактивний
Дуже дивно. Років 5 Зубр працює як положено, міряє верхню і нижню напругу. Прекрасний апарат за свою ціну.
До речі, контактори бувають і з можливістю ручного перемикання. Все вже придумано, і коштує не так дорого.
А навіщо вам АВР? У вас є генератор з автоматичним стартом?
Дуже дивно. Років 5 Зубр працює як положено, міряє верхню і нижню напругу. Прекрасний апарат за свою ціну.
Не знаю, у меня он так спалил холодильник. Там обычная 48-я которая тупо ацп меряет напругу через делитель. глючат такие девайсы из-за безтрансформаторного питания, т.к. конденсатором большой ток не выжмешь. Но я не об этом. Я про то, почему этот порог не измерять во время задержки перед включением реле, а включает на обум.
До речі, контактори бувають і з можливістю ручного перемикання. Все вже придумано, і коштує не так дорого.
А навіщо вам АВР? У вас є генератор з автоматичним стартом?
Та вот с таким бардаком с выключением света задумываюсь об инверторе. Вот и думаю сделать по красоте авр, а не с теми болячками присущими у тех, что на рынке. ну тут надо смотреть по себестоимости.
Остання редакція Kino (Сьогодні 11:33:55)
Неактивний
Ну, не знаю що там у вас за зубр.. В мене стоїть на din рейці зразу після лічильника. Виключно позитивні враження, ніяких нарікань. Робить саме те що повинен.
То ви хочете ups наколхозити? Завжди треба починати з існуючих рішень.
Ну, не знаю що там у вас за зубр.. В мене стоїть на din рейці зразу після лічильника. Виключно позитивні враження, ніяких нарікань.
D16. Ну то такое, там мощная релюха, которой нужен нормальный ток, а конденсаторное питание это десятки ма, плюс мк плюс индикация. Как показометр и доп защита пойдет, но считаю такие вещи как ток и напруга должны выключаться на физическом уровне, как тот же ток, пластина нагрелась и всё вырубилось. а если всё норм, то дальше можно и контроллером чем-то поуправлять.
То ви хочете ups наколхозити? Завжди треба починати з існуючих рішень.
Согласен. Ну существующих решений овер чем дофига как говорится, сейчас уже столько всего понапридумано, что в принципе ваще никакой разработкой можно не заниматься и позакрывать конторы которые производят электронику, а нафига если уже всё есть.
а ваще например идея, полноценный авр со всеми защитами, плюс отключение/включение зу для акб, контроль акб помимо зарядного, контроль генератора, подключение счетчика есть есть выход рс485, для солнечного инвертора что-то добавить ну и плюшки в виде вифи, кана и прочих фантазий. влепить в широкий корпус на дин и пусть работает.
Неактивний
Нормальна ідея, якраз щось подібне неспішно колхозю
але мої побажання трохи не такі. В розумний дім я не граюсь ![]()
Контакты перекидывать, например, сервой
мне чтобы бистабильный
Не дуже зрозумів ідею, навіщо бістабільний? Щоб зовсім позбутись струму утримання? Утримувати ж потрібно при наявності зовнішнього живлення. Зазвичай у порівнянні з рештою споживачів цей струм мізерний.
Контакторы для удержания кушают не мало.
А який у вас струм комутації?
У мене в системі зі звичайним реле (Qianji JQX-30F) після вмикання і контролю контакту живлення обмотки перемикається на 50% ШІМ. Потужність споживання обмоткою відповідно знижується в 4 рази, практично не гріється. Як бонус - час відпускання теж знижується.
Неактивний
Не дуже зрозумів ідею, навіщо бістабільний?
Чтобы руками можно было переключать, как собственно в магазинных и сделано.
А який у вас струм комутації?
Ну этот вопрос уже закрыт, решается самым популярным методом - отключение собственной обмотки после отрабатывания.
Короче искал такую же группу контактов как у магазинных, но без пружин, типа дверного засова, влево вправо переключаешь да и всё.
В принципе в готовом идея правильная, только вот крутить мотором сложновато, пружины слишком жесткие.
Остання редакція Kino (Сьогодні 13:28:13)
Неактивний
Кстати вспомнил механический переключатель. В детстве многим из нас отцы на заводах лепили штуку гирлянда. Типа на вал надевается медная трубка, в ней вытачиваются пятаки и лепятся контакты типа из релюх. вал вращается - контакты в нужном месте размыкаются. тоже идея. не помню как правильно механизм называется.
Неактивний