Відповісти

Введіть повідомлення і натисніть Надіслати
Параметри

Назад

Огляд теми (нові повідомленні вгорі)

jokeer
Вчора 21:19:00

polyswitch на 10 А. Або навіть простий совітський плавкий запобіжник. Ну і 2 трансформаторні блоки живлення по 1 баксу з Алі. Якщо закластись не те, що 0 завжди 0, а фаза завжди фаза, можна обійтись одним.. Ну, всередині свого блоку живлення ви ж можете з собою домовитись? wink
Симісторний перемикач пропустить не більше ніж пів періода. Ніхто і не помітить. Особливо якщо заздалегідь синхронізувати інвертор.
Ви хочете зробити з інвертора UPS, чи яка задумка? Бо якщо тільки планується до покупки - краще брати готовий UPS і не паритись з колхозінгом. Не впевнений, що вийде сильно дешевше.

Kino
Вчора 20:49:24
jokeer пише:

То зробіть на симісторах, буде безшумно.

Не, отпадает стопроцентно. Небезопасно. Пробъет и считай приехали. Тут теперь меня терзает вопрос, что для питания контроллера от обеих источников переброс таки надо будет делать на реле. Ну или ставить трансформаторы на оба источника.

jokeer
Вчора 20:27:11

То зробіть на симісторах, буде безшумно.

Kino
Вчора 20:16:46

та не. я под инвертор. зато громко клацать не будет как магазинный. а ваще это будет типа "на всякий случай", если всё равно плату делать, то пусть серва на уголках будет прикручена на высоте. ее можно и не ставить если не надо.

132.jpg

jokeer
Вчора 20:10:16

Та можна, звичайно. Але сценарія використання я не бачу. Щоб залити бензин і завести генератор, все одно треба відірвати дупу від дивана.

Kino
Вчора 18:59:16

так я про этот и говорю. а крутить сервой это ж типа щоб автоматычно, чтобы пятую точку от дивана не отрывать.

Завтра попробую так прикрутить. По идее момента должно хватать.

88.jpg

jokeer
Вчора 18:50:26

Ви хочете придумати перемикач входу. Вони є готові wink
Хттпс://rozetka.com.ua/ua/viklyuchateli-nagruzki-hager-153999607/p559288791/
І я не бачу сценарію, коли таку штуку необхідно крутити сервою. Хіба що у вас є генератор з автоматичним стартом.

Kino
Вчора 17:54:05

хаха. попалась в сети идея авр. автоматы ставятся зеркально друг над другом и пиптики чем-то жестко соединяются между собой. вот в такую систему уже можно подумать как прикрутить движок. Или есть просто ручной переключатель на дин рейку с тремя положениями. Интересно хватит ли у мг90 силы этот выключатель двигать. Надо проверить.

dimich
Вчора 15:43:54

Для сигнальних ліній може бути розрядник, в найпростішому випадку і нєонка підійде.

jokeer
Вчора 15:19:47

Модуль на din рейку із здоровенним варистом всередині.

Kino
Вчора 15:03:04
jokeer пише:

Будо б непогано ще й грозозахист, але це річ досить рідкісна, і невідомо як у неї насправді з ефективністю.

слышал подобное существует для сетевых карточек. не знаю как работает.

dimich
Вчора 12:52:38
Kino пише:

упс для компов. Типа они устроены так, чтобы повторять синусоиду сигнала, типа имитируют  что сеть ваще не пропадала.

Це хіба що упси з топологією Online та топові моделі Line Interactive можуть відслідковувати фазу.
А для компів генерувати синусоїду нема сенсу. Звісно, якщо це не який-небудь ДВК-2МШ smile
Імпульсний БЖ буде працювати, поки напруги на вхідному конденсаторі достатньо для роботи ШІМ. Для типового домашнього ПК це порядка одного-двох періодів 50 Гц.

У мене якось 100-ваттний БЖ почав глючити: при зовсім невеликому навантаженні працює нормально, а при трошки більшому починаються пульсації 100 Гц. Виявилось, вхідний конденсатор висох практично в нуль, і мікросхема ШІМ перезапускалась на кожному напівперіоді.

jokeer
Вчора 11:32:33

як мені здається, насправді пофіг на неспівпадіння фаз. 3 кВт ups. При пропаданні світла клацає, led лампочки блимають,  походу як мінімум 1 період губиться - компу пофіг wink Як по моєму, це не та проблема яку має смисл вирішувати за будь яку ціну.
На вході реле напруги схоже на те що у вас на столі - просто працює, без нарікань. +1 елемент захисту домашньої електрики, захисту багато не буває. Будо б непогано ще й грозозахист, але це річ досить рідкісна, і невідомо як у неї насправді з ефективністю.

Kino
2025-12-31 21:37:00

если шо, разобраный зубр у меня на столе, могу распилиль любой элемент. ))) реле NRP17T-A24D

zzz.jpg

Kino
2025-12-31 21:21:47

Давняшнюю хохму вспомнил, какой-то препод (хер уже вспомню в каком вузе), рассказывал о прелестях упс для компов. Типа они устроены так, чтобы повторять синусоиду сигнала, типа имитируют  что сеть ваще не пропадала. Ну у нас тогда был из последних наворотов stk500 и симисторы бта. Типа хотели повторить. Дали две фазы и если она ушла то продолжить синус со второй на первую. хер там. не помогло. приборы чувствительные именно к перекосу фаз таки видели что мы хотим на..жучить. )))

Підвал форуму