Ви не увійшли.
Нормальна тема - замість Arduino IDE переїхати на platformio. Там можна на рівні проекта явно задавати спосіб заливки прошивки.
Працює !!!
Ура!
Майте на увазі, це рішення має деякі недоліки:
при оновленні фреймворка файл boards.txt може перезаписатись.
комунікація на 115200 з 8-мегагерцовою платою з керамічним резонатором іноді може працювати нестабільно.
Як більш-менш освоїтесь, можете прошити на плату бутлоадер, що працює на 57600. Тоді в boards.txt повернете lilypad.menu.cpu.atmega328.upload.speed назад на 57600.
О, значить бутлоадер працює на 115200. Дещо ризиковано для 8-мегагерцової плати з керамічним резонатором.
...
Бутлоадер працює на 115200, а IDE намагається аплоадити на 57600. Не дивно, що не працює.Знайдіть файл boards.txt. У вінді він може бути десь в C:/Users/<YourUsername>/AppData/Local/Arduino15/packages/arduino/hardware/avr/1.8.6/
Знайдіть там
lilypad.menu.cpu.atmega328.upload.speed=57600і замініть на
lilypad.menu.cpu.atmega328.upload.speed=115200Перезапустіть IDE і спробуйте тепер.
Працює !!!
Не знаю як віддячити dimich-ові ! Не те, що штучний інтелект, який пропонував подавати Vcc на контакт B.
Вищий пілотаж! Знання - сила! Може і я з часом буду щось знати. То моє перше знайомство з цією темою.
Дякую.
Click [Tools] > [Board: "XXXXX"] > [Arduino/Genuino Uno].
Тільки при компіляції IDE передаватиме F_CPU=16000000L замість F_CPU=8000000L, і на 8-мегагерцовому LilyPad попливуть всі таймінги.
Why do we select [Arduino/Genuino Uno] instead of [Lilypad Arduino]? Because in this tutorial we used Lilypad Arduino that made in China, which it has been burned by bootloader as Arduino Uno, so it is functioned as Arduino Uno.
Неочевидно ![]()
https://www.instructables.com/Arduino-Lilypad-Tutorial/
Знайшов таке
О, значить бутлоадер працює на 115200. Дещо ризиковано для 8-мегагерцової плати з керамічним резонатором.
А тепер покажіть, з якими параметрами IDE запускає avrdude при спробі аплоада, і що пише avrdude?
А, вже побачив попереднє повідомлення. Бутлоадер працює на 115200, а IDE намагається аплоадити на 57600. Не дивно, що не працює.
Знайдіть файл boards.txt. У вінді він може бути десь в C:/Users/<YourUsername>/AppData/Local/Arduino15/packages/arduino/hardware/avr/1.8.6/
Знайдіть там
lilypad.menu.cpu.atmega328.upload.speed=57600і замініть на
lilypad.menu.cpu.atmega328.upload.speed=115200Перезапустіть IDE і спробуйте тепер.
Підключить платку, запустіть IDE, відкрийте Serial Monitor. У полі ввода підготуйте два символа: 1 та пробіл, але Enter не натискайте:
...
На платі натисніть Reset, відпустіть, і як тільки світлодіод блимне, тут же натисніть Enter. Якщо бойдейт у монітора співпадає з бутлоадером, у виводі маєте побачити "AVR ISP":
...
Спробуйте різні: 19200, 57600, 115200. На якому бутлоадер відповість, такий і потрібно використовувати для аплоада.
Знайшов таке:

Покажіть, що пише IDE при спробі прошити. Тільки увімкніть "Show verbose output during: upload", якщо вимкнено.

Схема підключень
Та піни там підряд ідуть, помилитись практично неможливо. 99% що невідповідність бодрейтів бутлоадера та IDE.
Підключить платку, запустіть IDE, відкрийте Serial Monitor. У полі ввода підготуйте два символа: 1 та пробіл, але Enter не натискайте:
На платі натисніть Reset, відпустіть, і як тільки світлодіод блимне, тут же натисніть Enter. Якщо бойдейт у монітора співпадає з бутлоадером, у виводі маєте побачити "AVR ISP":
Спробуйте різні: 19200, 57600, 115200. На якому бутлоадер відповість, такий і потрібно використовувати для аплоада.
Схема підключень:

Я думаю що туди зашито blink
Може і так, а може бутлоадер перезапускається в циклі. Ми не знаєм, яким паттерном воно там блимає.
- запаяти 6 пінів і підключити програматор.
Якщо є шматки проводів з наконечниками, то і паяти не потрібно: MISO/MOSI/SCK виведені на площадки, а RST можна і пальцем затиснути.
Ідея з нестандартним бутлоадером цікава, але я не бачу навіщо б комусь так робити.
Бутлоадер стандартний в плані протоколу, тільки в різних версіях різні бодрейти можуть бути.
Ось, наприклад, у мене в ~/.arduino15/packages/arduino/hardware/avr/1.8.6/bootloaders/lilypad/src/ATmegaBOOT.c:
/* set the UART baud rate */
/* 20060803: hacked by DojoCorp */
//#define BAUD_RATE 115200
#define BAUD_RATE 19200А в ~/.arduino15/packages/arduino/hardware/avr/1.8.6/boards.txt:
lilypad.menu.cpu.atmega328.upload.speed=57600Так если есть другая плата, прошей её прошивкой программатора и прошей первую. Делов то.
Я думаю що туди зашито blink ![]()
Я бачу 2 способи:
- спитати у продавця що туди зашито, можливо він знає
- запаяти 6 пінів і підключити програматор.
Ідея з нестандартним бутлоадером цікава, але я не бачу навіщо б комусь так робити.
Єдиний червоний світлодіод на LilyPad починає блимати, коли підключаю LilyPad до FTDI, і блимає однаково і після підключення, і коли запускаю Upload поки не від'єднаюся від FTDI. Інше уточню пізніше: IDE писав щось типу "не відповідає"...
Фото виводів FTDI :