Ви не увійшли.
Дякую! Мені цікава ваша думка
ИМХО ..
Зберу силову частину на LM723 - а потім буду пробувати цифру
(В мене блок живлення PS1502 працює вже 20 років на LM723)
Дали схему ,що скажете?
Якась дивна схема керуванням мосфетом - послідовно через стабілітрон. Чому б не керувати мосфетом як в більшості DC-DC модулів на TL494. Взагалі, при струмі до 1 А можна й біполярники поставити, як в даташиті.
На шунті 5 мОм при 1 А буде 5 мВ, а у підсилювача помилки тільки напруга зміщення біля 2 мВ. Дуже сумніваюсь, що воно працюватиме як задумано.
Навряд чи у БЖ по такій схемі будуть в чомусь кращі характеристики за китайські DC-DC модулі на TL494, що продаються на кожному куті.
Спробуйте, зберіть силову частину, протестуйте. Якщо по всім параметрам відповідатиме вимогам, тоді вже прикручуйте до нього керування.
Мабуть краще нормальний DAC взяти. Схема з set_u , set_i не викликає довіри.
Дали схему ,що скажете?
Запропонуйте!
На чом би робили і таке інше....
Я б не робив, бо давно ще придбав Yihua середньої паршивості, і мені його вистачає. Виготовляти пристрій в одному екземплярі, що аналогічний існуючим на ринку - завжди дорожче, не кажучи вже про витрачений час.
Якщо ж чисто поміркувати, то залежить від вимог: які допустимі пульсації, необхідний transient response, обмеження по габаритах і т.п.
Кожна проблема зазвичай має декілька можливих рішень, кожне з них - гілка на дереві рішень, яка і далі розгалужується.
Якщо робити чисто лінійний регулятор на 25В 1А, потрібно або радіатор, щоб розсіював до 25 Вт, або трансформатор з відводами від вторинної обмотки, і комутувати їх в залежності від вихідної напруги (як це робиться в багатьох ЛБЖ).
Можна зробити імпульсник. Але це більші пульсації, EMI та гірший відгук на зміну навантаження. Також у імпульсника слабка розвʼязка з мережею по ємності: для такого ЛБЖ обовʼязкове заземлення.
Можна обʼєднати обидва варіанта: спочатку імпульсник, який видає напругу на 2-3 вольта вищу за потрібну, після нього лінійний регулятор. Тоді при 1A достатньо розсіювати до 3 Вт на лінійному та приблизно стільки ж на імпульснику.
Щоб отримати нижню границю напруги меншу за VFB регулятора, напругу з дільника можна підсилити операційником. А у операційника свої параметри, такі як напруга зміщення, slew rate, гранична частота і т.д. Вони можуть погіршити характеристики пристрою в цілому, тому їх теж потрібно врахувати.
Напругу зі струмового шунта потрібно теж підсилювати операційником і подавати на зворотній звʼязок регулятора. А якщо потрібна висока точність, то і операційник має бути відповідним, і шунт.
Особисто мені не подобаються шунти в нижньому плечі. В загальному випадку це не суттєво, але я б розглянув варіант із шунтом у верхньому плечі, до дільника зворотнього звʼязку по напрузі.
Вихідна ємність в ЛБЖ має бути не більше кількох мікрофарад, при збереженні допустимого рівня пульсацій. Або шунтуючий баласт, щоб розряджати цю ємність, коли встановлена напруга стає меншою за наявну на виході.
2dimich
Запропонуйте!
На чом би робили і таке інше....
Так, захист від перевантаження працювати не буде. Фактично це показометр. А замутитити і аналоговий захист, і цифрове управління, і щоб показометр показував те що треба - треба поморочитись. Ну, або взяти щось спеціальне - але воно буде коштувати дорожче ніж готовий блок живлення. Ну або не упарюватись в універсальність, а вияснити що саме потрібно бачити.
До речі, якщо планується індуктивне навантаження, типу bldc мотора, треба придумати якийсь захист від імпульсів напруги.
вот ескіз ..що скажете?
Я б не назвав це лабораторним блоком живлення. Який у нього буде відгук на зміну струму по зворотньому звʼязку через повільний дельта-сігма АЦП, I²C, та ще й дисплей на цій же шині?
Постійна часу на виході більше 2х секунд: при малому навантаженні зменшення вихідної напруги відбуватиметься доволі повільно.
Є великі сумніви, що зі звичайним шунтом ви отримаєте точність регулювання струму в 1 мА.
Нижня границя вихідної напруги, якщо не помиляюсь - не менше 2 В, ніяк не 0.5.
Для ЛБЖ зворотній звʼязок по струму має бути аналоговим. А там уже все одно, чим виставляти референс: контролером чи звичайним потенціометром. Або, якщо так вже хочеться цифровий зворотній звʼязок, то потрібен спеціалізований контролер, щось типу сімейства C2000 від TI.
Я не в курсі що він мутить ...він зара на фронті
вот ескіз ..що скажете?
2А х 28В х 2 == 100 вт.
Якщо хочеться аналоговий - десь так. Якщо ВЧ завади не важливі - можна і імпульсний замутити.
Взагалі не бачу особливого смислу в такому апараті. Для ігр в підсилювачі менше ніж +-12В якось несерйозно. Для цифри - 5в, 3.3в. Для імітації батарейного живлення - набір фіксованих напруг.
Хоче 2х полярний,0-28 вольт,Макс. ток 2 А
...На крайняк просить ... Однополярний
Ви визначіться, який хочете. Від цього залежить і загальна топологія, і вибір компонентів.
ток 1ма-1000ма (шаг 1ма)
що запропонуєте?
Для початку - спробувати реалізувати регулятор струму з точністю 0.1%, взявши готовий БЖ в якості джерела живлення.
макс ток 1-2 ампера
Трансформатор, дебелі аналогові стабілізатори, радіатор побільше, щоб 100 ват зміг віддати.
А на ардуїні - дисплей і управління.
Вітаю!
Колега просить зробити лабораторнік на базі Ардуіно
Хоче 2х полярний,0-28 вольт,Макс. ток 2 А
Регулювання U=0.1 вольт , I=1mA
На крайняк просить
0.5-24 вольта
ток 1ма-1000ма (шаг 1ма)
Макс 1 А
Однополярний
*Oled disp
Маю в наявності