Ви не увійшли.
Але TH=1us , коли потрібно 0.8+-0.15..
Відповідно до коду, має би бути 0.875 мкс.
А TH=1 мкс при TH+TL=1.25 мкс відповідає UCS2903.
https://github.com/GyverLibs/microLED/ - я сюди дивлюсь.
А, там так. Я в AlexGyver/GyverLamp дивився.
https://github.com/GyverLibs/microLED/ - я сюди дивлюсь. няп fastled йому потрібен тільки для сумісності з кольорами в стилі fastled. асемблерний код свій.
Пишуть, толерантність до таймінгів у цих чіпів по факту вища, ніж заявлено. Але може не у всіх
У FastLED гранулярність 125 нс навіть при 16 МГц: src/chipsets.h:773
У Гувера свій імпортозаміщонний лісапет, і там з таймінгами зовсім дивно.
Там же явно лежить libraries/FastLED-3.2.9, хіба ні? Чи ми дивимось у різні репозиторії?
Таймінги досить дивні.
TH+TL=1.25us - зберігається
Це fastled. У Гувера свій імпортозаміщонний лісапет, і там з таймінгами зовсім дивно.
Ще би напевно знати, на яких точно чіпах у вас стрічка. По "даташитах" у WS2812 та WS2812B таймінги трохи відрізняються, хоча в межах допусків один одного. А SK6812 (теж 4 ноги) в допуски для WS2812B уже не попадає.
Хоча все одно при 16МГц гранулярність таймінгів краще ніж 62.5 нс не отримати.
https://forum.arduino.ua/img/members/3983/2025-07-10_09-41.png
Хм, дійсно якась фігня. Передається FFFFFF FFFFFF FFFFFF FFFFFF 000 000 000 000
На картинці передається Green: 0x58 / Red: 0x80 / Blue: 0x78 на 4 світлодіоди, потім 0/0/0 ще на 4. Тільки шкали часу не видно. Але аналізатор декодував правильно, так що з таймінгами, мабуть, все ок.
Спробую іншу лібу. Гувер обіцяв, що його ліба підтримує китайску ардуїну
Це в першу чергу потрібно уточнювати, яка саме ліба якої версії використовується. Гуверняна ліба, мабуть же, клон від цієї.
Якщо у клона МК таймінги виконання інструкцій такі ж, як у оригінала, то працюватиме так само як на оригіналі.
Хм, дійсно якась фігня. Передається FFFFFF FFFFFF FFFFFF FFFFFF 000 000 000 000
Спробую іншу лібу. Гувер обіцяв, що його ліба підтримує китайску ардуїну
Ще цікавіше. Спробував запалити перші 4 діоди білим. Світяться всі, якимсь темно-червоним. Деякі мерехтять. З зеленим відтінком.
Схоже на те, що щось не так з таймінгами в lgt8.
Коли RGB - червоний, який виглядає як зелений, не вирубає а трохи приглушує
У зеленого падіння напруги вище, ніж у червоного, але нижче, ніж у синього.
Так в першу чергу потрібно визначити, чи це FastLED якусь гама-корекцію програмно застосовує, чи особливість самого чіпа.
Я би взагалі запідозрив, що живлення по струму не витягує, і просто напруга просідає. Але якщо кажете, що вмикання навіть одного червоного впливає на всі сині, то не схоже. Скільки у вас там всього чіпів? Пробували тільки з одним єдиним?
Ефекти дуже цікаві.
Коли ініціалізувати fastled як GRB - червоний вирубає сині.
Коли RGB - червоний, який виглядає як зелений, не вирубає а трохи приглушує
Є підозра на fastled+lgt8f328. Так, мої вподобання можуть здаватися дивними
Чи це тільки з FastLED такі ефекти, а якщо напряму всунути в стрічку 255/255/255, то світиться нормально?
але не так все просто. Синій виглядає не так яскраво як зелений і червоний. Коли хоч один led червоний - всі сині гаснуть. Якась магія.
Це не магія, це гівняний китайський дизайн. У червоного найменше падіння напруги, у синього найбільше. Є припущення, що там керується струм не тільки окремо по кожному каналу, а й загальний. Коли червоний вмикається, напруга просідає, і синьому вже не вистачає. Хоча, як там воно насправді реалізовано в залізі - мабуть, тільки розробнику чіпа відомо.
але не так все просто. Синій виглядає не так яскраво як зелений і червоний. Коли хоч один led червоний - всі сині гаснуть. Якась магія. Схоже доведеться міняти, що туди насправді передається.
Моі глаза..
Дякую