Відповісти

Введіть повідомлення і натисніть Надіслати
Параметри

Назад

Огляд теми (нові повідомленні вгорі)

jokeer
Сьогодні 10:01:06

Взагалі осцилограф маст хев. Хоча б найпростіший. Рекомендую.

WishMaster89
Сьогодні 08:57:09

ТГ @Wishmaster1989
Можу показати що це за блочки.

jokeer
Сьогодні 07:44:29

Жаба каже що блоків живлення на 12в лишніх не буває wink

WishMaster89
Сьогодні 03:19:43

JOKEER та Dimich дуже вам вдячний  за витримку трохи тупих питань ) та допомогу
Запрацювало як треба.
Виявилось  що в мене з ЛПБ ще щось не те, на ньому коли дивилось тосстримбала яскравість блискала, зажив на блоке живлення 12v  30a все пішло як по маслу по моїй схемі, тільки правильно спаяв logic Level Shifter. Майже  750 діодів виходить загальна кількість. Цього блока повинно вистачати.
В мене є багато, блоків живлення зі стардінків ген2  вхід 220 вихід 48 2.5а та 12в не пам'ятаю скільки ампер.  Можу вам вислати поштою в знак якості. По декілька штук.

WishMaster89
Сьогодні 00:01:33

Зараз пробую Різні прошивки, та різні лед стрічки
ESP32-wroom-32d 4mb
1 SK6812
2 WS2812b 5v
після прошивки  0.13.0 та  0.14.0
на d2-d4  пінах  стрічка горить  кольоровими  колірами та блимає як  спалах на 1 сек.
але при цьому на ESP32  smddiod синій  блимає швидко постійно. живлення не від  ЮСБ а від ЛПБ   земля одна sad
є варіанти ?

dimich
Вчора 20:17:27
WishMaster89 пише:

Ось  відео   на  ютуб  залив як   працює  воно з SP108E   від ЛБП     з живленням і 5v і  12v

Ну, по відео різниці не дуже помітно, як і очікувалось. Тільки, мабуть, стрічка гріється сильніше.

WishMaster89 пише:

ЧИ проти правил  буде якщо я  скажу свое  ТГ   і ми  там може  скоріш  спробуемо  разом  перемогти  цей момент

А сенс? Ви скажіть, що саме хочете перемогти smile Наскільки розумію, проблема в тому, що з SP108E працює, а з ESP32 не працює, так?
Що і при яких умовах перевірити, вам уже порадили. Зробити це, крім вас, ніхто не зможе. В залежності від результату можна буде розуміти, в якому напрямку рухатись далі.

WishMaster89
Вчора 20:05:21
dimich пише:
WishMaster89 пише:

тестував на початку Живлення з ЛПБ через драйвер SP108 wi fi.

Так поміряйте, яку напругу живлення він дає на стрічку, і якої амплітуди керуючий сигнал. Порівняйте з тим, що видається у вашій схемі.

Для  вимірювання  Амплідути  я пивинен мати осциллограф ? нажаль не маю його.

WishMaster89
Вчора 19:55:08

ЧИ проти правил  буде якщо я  скажу свое  ТГ   і ми  там може  скоріш  спробуемо  разом  перемогти  цей момент,  від  мене  ще  буде  подарунок )

WishMaster89
Вчора 19:40:46

Ось Стрічка  фото її,  ви були праві  вона працює і від 5v
https://i.postimg.cc/5yYm7VWt/photo-2025-07-08-19-36-01.jpg
Ось  відео   на  ютуб  залив як   працює  воно з SP108E   від ЛБП     з живленням і 5v і  12v
https://youtube.com/shorts/ldrZ-vnX_mY?feature=share
https://youtube.com/shorts/lmmFQb0nQRY?feature=share

WishMaster89
Вчора 18:38:24

Шановне панство дуже дякую вам, зараз тільки прийшов до дому, через деякий час напишу про результати )

dimich
Вчора 17:47:44
WishMaster89 пише:

Ні на 9м
Ось ще уривок як приклад перевірки підключення через SPI 108, але тут підключення тільки з одного краю що до живлення тому і є падіння на кінці стрічки по яскравості нам на кінці 4.5v  на виході.

На одному відео в одному режимі, на другому - в іншому, ще й різні сегменти світяться. Це поки що ні про що не говорить.

Щодо проблеми "Нічого не працює". Якщо виправили помилкове включення конвертора та підключили керуючий сигнал до DI, і все одно не працює, то заживіть маленький сегмент, або навіть єдиний чіп, від 5 вольт. Перевірте, чи працює з вашою ESP32. Якщо все одно не працює, а від SPI108 з 5-вольтовим живленням працює - показуйте ваш код.
Також допомогло би подивитись і порівняти амплітуду та форму сигналу керування з тої SPI 108 та з вашої схеми.

dimich
Вчора 17:24:59
WishMaster89 пише:

Ні на 9м

Тоді виходить по 53 мВт на чіп. Це ж не всі три світлодіоди одночасно на повну світяться, так що теж норм.
Для SK6812 інформації щодо струму світлодів не знайшов, а для WS2812 пишуть - до 20 мА на світлодіод, тобто максимально можлива потужність для одного чіпа виходить 170 мВт. Так у WS2812 і корпус більший, 5050.

WishMaster89
Вчора 17:05:37

Ні на 9м
Ось ще уривок як приклад перевірки підключення через SPI 108, але тут підключення тільки з одного краю що до живлення тому і є падіння на кінці стрічки по яскравості нам на кінці 4.5v  на виході.
https://youtube.com/shorts/7yNWQp3vAow

dimich
Вчора 16:43:37
WishMaster89 пише:

До 40 ват на всі з метрів показувало чомусь

На скільки метрів, на 5? 40 ватт / (84*5) = в середньому 95 мВт на чіп, для 3 світлодіодів нормально. А скільки ви очікували?

dimich
Вчора 15:37:12
WishMaster89 пише:

тестував на початку Живлення з ЛПБ через драйвер SP108 wi fi.

Так поміряйте, яку напругу живлення він дає на стрічку, і якої амплітуди керуючий сигнал. Порівняйте з тим, що видається у вашій схемі.

Підвал форуму