Відповісти

Введіть повідомлення і натисніть Надіслати
Параметри

Назад

Огляд теми (нові повідомленні вгорі)

dimich
2025-06-20 14:14:39
jokeer пише:

Десяті гармоніки ви навряд чи побачите взагалі будь яким осцилографом wink

Побачите, тільки ж не окремо від інших, а в комбінації. Що при обмеженій полосі виглядає як гладенька хвилька, при широкій полосі може бути різкою голкою. З будь-яким осцилографом треба тримати в голові, що бачимо тільки те, що в його полосі пропускання, а за межами полоси може бути ще щось.

jokeer
2025-06-20 06:30:40

Десяті гармоніки ви навряд чи побачите взагалі будь яким осцилографом wink

dimich
2025-06-20 00:25:37
Vovik07 пише:

Я думаю за допомогою ТС4 можна глянути наприклад вихід з DC-DC перетворювача..?

Глянути-то можна, щось однозначно там побачите smile Питання в тому, що саме хочете побачити, і як детально. Пульсації напруги амплітудою від порядка мілівольт і частотою до декількох мегагерц, скоріш за все, побачите. Але DC-DC, буває, дзвенять гармоніками і на десятках, і на сотнях мегагерц - таке вже не побачите.

Vovik07
2025-06-19 23:06:10
dimich пише:

3-в-1 має сенс, якщо у вас нема окремого генератора сигналів і тестера компонентів, і не збираєтесь їх придбати.

Нажаль немає в мене тестера радіодеталей і генератора, тому я і зацікавився даним приладом.. Це для початку я хочу спробувати , подивитись як часто я буду ним користуватись.. Вже згодом можливо буду розглядати щось серйозніше.. Китайці як завжди параметри підкрутили і там немає 10МГц. Але для початку я думаю мені буде достатньо ... Я думаю за допомогою ТС4 можна глянути наприклад вихід з DC-DC перетворювача..?

renoshnik
2025-06-19 09:02:47

https://www.oscill.com
На ОЛХ можна найти у продажі такий.
https://www.oscill.com/rus/oscilloscopes.html

jokeer
2025-06-19 06:51:22

Поміряти pwm в Arduino можна взагалі чим завгодно. Можна за 15 баксів на Алі купити конструктор на stm32 wink І логічний аналізатор за 4 бакси.
В мене sco-2. З досвіду можна сказати що кроїлово призводить до попадалова wink 2 канали це гуд, але жлобське управління кнопками і відсутність можливості зловити одиночний імпульс це sad.

dimich
2025-06-19 04:30:11
Vovik07 пише:

але чи ним можна поміряти , те що я вище писав., ?

Дивлячись якої частоти буде ШІМ. Для згаданих застосувань полоси 10 МГц у DSO-T4 має бути достатньо, хіба що який-небудь швидкий SPI не зможете подивитись, чи роботу тактового генератора.
Але зазвичай окремим спеціалізованим пристроєм користуватись зручніше, ніж таким же, але у складі мультифункціонального пристрою. 3-в-1 має сенс, якщо у вас нема окремого генератора сигналів і тестера компонентів, і не збираєтесь їх придбати. Або якщо є необхідність часто носити з собою.

У DSO-T4 та подібних є такий недолік, що повноцінний щуп з компенсаційним конденсатором підключається через перехідник BNC-MCX - громіздко та не дуже зручно.

Vovik07
2025-06-19 00:31:26

Доброго здоровя всім.. Допоможіть у виборі бюджетного осцилографа для новачка.. Хочу освоїти такий прилад . Не планую займатися ремонтом смартфонів , ноутбуків і т.д .. Але щоб можна було заміряти ШИМ в авто чи ШИМ з Ардуіно..  Чи поміряти вихід з імпульсного БЖ ... Пригледів два варіанти fnirsi dso-tc4  та 1C15.  Звичайно для мене ТС4 був би цікавішим , бо в ньому є тестер та генератор сигналів але чи ним можна поміряти , те що я вище писав., ? Розумію що 1С15 як для осцилографа має кращі характеристики і ці два прилади приблизно в одну ціну.. Буду вдячний за пораду . а можливо ви запропонуєте інший варіант за такий бюджет..

Підвал форуму