Ви не увійшли.
Так, це EEPROM
Якщо прибрати повністю (навіть #include теж) - нормальні прямокутні імпульси.
Що за бібліотеки мені треба завантажити, щоб все працювало нормально?
Так, це EEPROM
Якщо прибрати повністю (навіть #include теж) - нормальні прямокутні імпульси.
stas_amp пише:Можете глянути, наче Compare Match Output вимкнуто.
Цей витвір ШІ працює нормально? А якщо в setup() закоментувати запис в TCCR0A?
stas_amp пише:Може там вказати адресу еепром 100, або 200 ?
Якщо EEPROM працює неправильно, то вона працюватиме неправильно і з іншими адресами. Буде псувати якусь іншу область памʼяті.
Скомпілюйте скетч з нуля, з увімкненим verbose compiler output. Покажіть лог збірки.
Вже ввечері, як буду вдома.
Можете глянути, наче Compare Match Output вимкнуто.
Цей витвір ШІ працює нормально? А якщо в setup() закоментувати запис в TCCR0A?
Може там вказати адресу еепром 100, або 200 ?
Якщо EEPROM працює неправильно, то вона працюватиме неправильно і з іншими адресами. Буде псувати якусь іншу область памʼяті.
Скомпілюйте скетч з нуля, з увімкненим verbose compiler output. Покажіть лог збірки.
Нє, ШІ воно прикольно, але навіщо вимикати те що не вмикали Вам воно намалювало blink на регістрах замість digitalwrite.
Дивіться, яка цікава річ. У вас EEPROM.put(10, ImpulseOilMotor) має записувати два байта в EEPROM за адресою 10.
Якщо припустити, що ваша ліба EEPROM зібрана якось неправильно (з іншим -mcu, наприклад), і замість EEPROM пише в адресний простір даних, то адреса 10 попадає на адресу 0x2A в I/O просторі. Це якраз регістри TCCR0A та OCR1B, які відповідають за Compare Match Output для PWM.
Схоже, що так і є.
Якщо подати живлення, то два перші імпульси нормальні, подальші - PWM
Може там вказати адресу еепром 100, або 200 ?
stas_amp пише:Цікаво, що дає саме PWM.
Ну, один із можливих варіантів я вже написав: пін перемикається на функцію Compare Match Output. Чому - це вже інше питання.
Ось такий варіант ШІ мені дав.
Можете глянути, наче Compare Match Output вимкнуто.DigiSpark_Oiler_NoPWM.rar
Дивіться, яка цікава річ. У вас EEPROM.put(10, ImpulseOilMotor) має записувати два байта в EEPROM за адресою 10.
Якщо припустити, що ваша ліба EEPROM зібрана якось неправильно (з іншим -mcu, наприклад), і замість EEPROM пише в адресний простір даних, то адреса 10 попадає на адресу 0x2A в I/O просторі. Це якраз регістри TCCR0A та OCR1B, які відповідають за Compare Match Output для PWM.
https://forum.arduino.ua/img/members/3983/photo_2025-06-11_10-32-45.jpg
Збс
Зібрав під ту плату що у вас. Включив pull-up резистори на входах - отримав такі імпульси - кілька прямокутних, промодульованих ВЧ. Я б сказав, що це десь всередині вашого коду, складно зрозуміти його логіку.
Логіку коду, чи алгоритмів роботи?
Якщо алгоритми, то можу розписати.
Цікаво, що дає саме PWM.
Ну, один із можливих варіантів я вже написав: пін перемикається на функцію Compare Match Output. Чому - це вже інше питання.
Збс
Зібрав під ту плату що у вас. Включив pull-up резистори на входах - отримав такі імпульси - кілька прямокутних, промодульованих ВЧ. Я б сказав, що це десь всередині вашого коду, складно зрозуміти його логіку.
ІЩСХ, якщо резистори прибрати, отримуємо дивне
Точно сказати, після чого стало 5 вольт, вже тяжко.
Цікаво, що дає саме PWM.
Спробую сьогодні підключити насос, і глянути, чи подаватиме він мастило.
Якщо так, то тоді, питання закрити, і забути. Бо тут не скільки того пристрою, як проблем.
Здавалось би все просто, а ,,крові вип'є'' на проект - за міліон.
Але випадок не стандартний, і рано чи пізно, хтось би міг з таким зіткнутися.
Таке питання, до учасників обговорення.
А чи можна тут в код додати, щоб на мотор виходило два або три імпульси за один раз?
https://forum.arduino.ua/img/members/4083/OSC-_-OUT-PB1.jpeg
У мене ось такий сигнал на PB1
...
https://forum.arduino.ua/img/members/4083/PXL_20250611_042428586.jpeg
Було ж 1.2 вольта, тут бачу чесні 5. Після яких змін амплітуда імпульсів стала 5 вольт?
понавстановлював все, що можна було стосовно Attiny 85.
Потрібно якось фіксувати ці зміни: з якого URL, яка версія. Щоб можна було собі теж скачати та проаналізувати код цього конкретного пакунка.
Частота стала 16кГц, цикл 70 відсотків.
PB1 має альтернативну функцію виходу компаратора таймера. (Доречі, PB0,PB3,PB4 також). Якщо якимось чином біти вибору режима стають ненульові, то це досить очікуваний результат: різні core можуть використовувати таймери по-різному.
Якось би здампити вміст регістрів TCCR0A, TCCR1 та GTCCR, коли баг проявляється. Я би увімкнув debugWIRE. Але без досвіду це буде непросто зробити: потрібно перешивати фʼюзи і вимикати функцію піна Reset, а також підʼєднуватись UART'ом до піна Reset як мінімум через діод, і на компі запускати відлагоджувальний софт.
Можна спробувати записати вміст цих регістрів в EEPROM, потім зчитати програматором.
Але в першу чергу я би все таки перевірив з
#define HAVE_BOOTLOADER 1
в core_build_options.h.
А також мінімізував би програму до такого стану, коли баг ще відтворюється.
Ось схема всього пристрою.
Для повноти картини ще би домалювати USB'шні резистори зі стабілітронами, а також вбудований світлодіод.
Ось схема всього пристрою.
Розв'язка на входах, через оптику, PC817
На мотор, транзистор з ,,логічним'' рівнем, точно не пам'ятаю, що дістав з коробки і запаяв.
Всім доброго ранку.
Стосовно підтяжок. Так, вони були через 5.1к, замінив на 1к. Нічого не змінилося.
Вчора грався всякими бібліотеками, понавстановлював все, що можна було стосовно Attiny 85.
Сьогодні запустив ардуіно іде, і в виборі плат, побачив ось таке, як на фото.
Записав через цей варіант. І картина одразу змінилася!
Частота стала 16кГц, цикл 70 відсотків.