Ви не увійшли.
який тоді стаб треба брати?
Щоб струмовий шунт був у верхному плечі? Нажаль, конкретної моделі не порекомендую, бо виробники рідко коли надають схеми до своїх модулів. Шукайте "high side current sensing" або дивіться на плату, щоб вхідний і вихідний мінуси були зʼєднані напряму, без резистора між ними - він має бути в плюсовій шині живлення.
Але це якщо вам потрібне те обмеження струму. Щоби просто знижувати напругу підійде будь-який, що витягне необхідний струм, в тому числі і ваш на XL4015. Бажано з 100% duty cycle. А запобіжник уже окремо, за бажанням.
dimich пише:XL4015 ... заодно ним і струм КЗ обмежите.
Ага, тільки згадав, що у них струмовий шунт у нижньому плечі. Якщо зʼєднаєте мінусовий вихід XL4015 з масою авто, то обмежувач струму не працюватиме. Щоб працював, минус після перетворювача має бути окремо, не зʼєднаний з мінусом на вході.
який тоді стаб треба брати?
XL4015 ... заодно ним і струм КЗ обмежите.
Ага, тільки згадав, що у них струмовий шунт у нижньому плечі. Якщо зʼєднаєте мінусовий вихід XL4015 з масою авто, то обмежувач струму не працюватиме. Щоб працював, минус після перетворювача має бути окремо, не зʼєднаний з мінусом на вході.
Коли мотор не крутиться - 12.0 - 12.6, в залежності від заряду. Коли крутиться стартер - 10.
Тому налаштовуйте ваш XL4015 на 12 вольт, заодно ним і струм КЗ обмежите. Від нього живіть стрічку та параллельно LM7805, а від неї вже живіть ардуіну.
Ага. 14.5 в, коли генератор крутиться.
А ще у бортовій мережі авто напруга може бути вище 12 В. Тому б я не ризикнув напряму підключати стрічку, навіть WS2815, у якої по даташиту максимальне живлення 13,5 В.
12в адреска 2812
Це WS2815 ?
понижувач напруги XL4015
Можна замінити на лінійний LM7805. Дешевше, надійніше, менше габарити та не шумить.
XL4015 при таких малих навантаженнях практично ніякого виграшу по ККД не дає, особливо на фоні споживання стрічки.
Артуіно нано
Навіщо Nano з його вбудованим USB-UART? Збираєтесь часто підключатись до нього в процесі експлуатації та перепрошивати?
Якщо так уже хочеться ардуіну, то візьміть Pro Mini. Хоча можна й голу Atmega: живлення 5В у вас зовнішнє, кварцова стабільність не потрібна, частоти вбудованого RC-генератора має вистачити.
Вмикання здійснюється подачею живлення? Майте на увазі, що буде певна затримка в бутлоадері. Після відлагодження бутлоадер можна вимкнути у фʼюзах.
0.5 А повинно вистачити
Навіть з WS2815 "нової" версії, де струм при всіх увімкнених становить не більше 15 мА, для метра стічки при "кількості діодів 160/м" струм буде 2.4А.
https://radiodetali.com.ua/ua/catalog/predohraniteli-i-derzhateli-zashita/predohraniteli-polimernye-mnogorazovye-polyswitch
Типу такого.
І ще. В автомобілі 12В буває тільки коли він стоїть. Я б брав 5В стрічку і живив через dc-dc.
Ну, якщо в процесі експлуатації в стрічці щось закоротить - у вас згорить запобіжник, і ви будете шукати, де він. Самовідновлюючий - просто спрацює. 0.5 А повинно вистачити
дякую
а можете підказати який саме?
лінк будь ласка
Ну, якщо в процесі експлуатації в стрічці щось закоротить - у вас згорить запобіжник, і ви будете шукати, де він. Самовідновлюючий - просто спрацює. 0.5 А повинно вистачити
Ну я б самовідновлюваний запобіжник добавив.
який?
куди?
і навіщо?
будь ласка
Ну я б самовідновлюваний запобіжник добавив.
Напряжение питания 2812 пять вольт.
я знайшов 12в
все добре
Напряжение питания 2812 пять вольт.