Ви не увійшли.
Для визначення положення панелі потрібно обрати потанціометр
Як потенціометр буде механічно зʼєднаний з віссю панелі? Напряму чи через якийсь редуктор або мультиплікатор?
Відштовхуватись потрібно від максимального кута що вимірюється. В наших широтах максимальний кут між азимутом сходу та заходу складає приблизно 260°. Враховуючи граничні умови, звичайного з механічним кутом 300° і ефективним кутом 256° має вистачити. Звісно, якщо не збираєтесь експлуатувати панель десь за полярним колом
Очевидно, потрібен лінійний потенціометр, тобто з індексом B. Далі дивіться на допуски, в залежності від потрібної вам точність.
Якщо буде механічний редуктор чи мультиплікатор, то кут множте на коефіцієнт редукції/мультиплікації. Точність зміниться відповідно.
Номінал в розумних межах суттєвий тільки в плані споживання струму. Через 1 кОм при 5 вольтах проходить 5 мА. Навряд чи це суттєво у вашому випадку. Якщо суттєво, то можна або збільшити номінал, або подавати напругу на потенціометр тільки при вимірюванні, наприклад раз на декілька хвилин. Але якщо візьмете занадто великий опір порядка мегаом, то можуть бути проблеми з шумами.
Доброго дня, зіткнувся з проблемою при програмуванні сонячного трекера. У мене є кроковий двигун nema23 на драйвері TB6600 для плати esp8266 Wemos D1 R1. Для визначення положення панелі потрібно обрати потанціометр не можу зрозуміти чи буди він працювати із моїми приладами, і якщо буде то який сам потанціометер потрібен. Я зупинився на виборі "ПОТЕНЦІОМЕТР БАГАТООБОРОТНИЙ 1K 3590S 3/8" Підскажіть будь ласка чи буде він коректно працювати?