Відповісти

Введіть повідомлення і натисніть Надіслати
Параметри

Назад

Огляд теми (нові повідомленні вгорі)

dimich
2024-10-10 10:38:05
sxstalker пише:

а чи є в нас якісь курси де б мені як чайнику розтлумачили все "на пальцях" починаючи з самого простого ?

Тут, вибачте, навряд чи щось підкажу. Думаю, в кожного свій індивідуальний шлях пізнання.

sxstalker пише:

dimich - ви би взялись за моє навчання? :-)

Нажаль, не маю для цього ні достатньо вільного часу, ні педагогічного таланту.

sxstalker
2024-10-09 14:52:09

або моджете когось порадити?

sxstalker
2024-10-09 11:03:05

dimich - ви би взялись за моє навчання? :-)

sxstalker
2024-10-08 16:39:09

а чи є в нас якісь курси де б мені як чайнику розтлумачили все "на пальцях" починаючи з самого простого ? можливо хтось знає в кого можна навчитись працювати з Arduino та створювати власні проекти? самоосвіта щось мені не дуже вдається, все ж таки має бути чіткий план що вивчати, та саме головне, виникають питання на які потрібно обовязково отримати відповіді. Можливо тут хтось має талант пояснювати а саме головне гарне терпіння :-) бо я розумію як вам профі інколи тяжко відповідати на елементарні питання. Допоможіть будь-ласка, обговоримо ціну навчання :-)

dimich
2024-10-07 16:25:40
sxstalker пише:

от стало цікаво, а хоч сам сигнал від мікрофону я зможу передати на комп'ютер? чи також будуть люті тормоза?

Зможете, якщо підключити зовнішній АЦП з інтерфейсом I2S. Наприклад, щось типу WM8782.
Вбудований в ESP8266 АЦП, наскільки мені відомо, можна читати тільки циклічним опитуванням, і при увімкненому WiFi максимально досяжна частота - щось біля 1 кГц, що явно недостатньо для звуку.

sxstalker пише:

просто хотілося на цьому прикладі зрозуміти для себе як взагалі передати щось через esp8266 на комп'ютер  smile

Що означає "передати щось на компʼютер"? Коли ESP8266 зареєструвалася в мережі і отримала адресу, і ви її пінгаєте з компʼютера, вона вже передає на компʼютер пакети ICMP echo response.
А в цілому, на рівні мережі, чим передача з ESP8266 має відрізнятись від передачі з будь-якого іншого пристроя? Для передачі потоку з гарантією доставки - TCP сокет, для передачі датаграм - UDP сокет. Якщо передача передбачає запит/відповідь, то зручно використовувати HTTP поверх TCP. Тоді клієнтом на компі може бути браузер. В ESP IDF в examples/protocols є приклади.

sxstalker
2024-10-07 14:55:54

от стало цікаво, а хоч сам сигнал від мікрофону я зможу передати на комп'ютер? чи також будуть люті тормоза? просто хотілося на цьому прикладі зрозуміти для себе як взагалі передати щось через esp8266 на комп'ютер  smile

dimich
2024-10-04 21:53:40
sxstalker пише:

Не розумію як тоді працюють сучасні вай фай камери :-(

Сучасні камери працюють на високих частотах по інтерфейсу з диференційними парами, наприклад, MIPI D-PHY. Контролер, який приймає дані з камери, має апаратну підтримку такого інтерфейсу. Також використовується апаратне стиснення відеопотоку.

sxstalker
2024-10-04 21:20:17

mini_1.png
Знайшов декілька сайтів по цій камері та навіть відео на Ютуб, але дуже засмутився, швидкість передачі відео просто жахлива. Не розумію як тоді працюють сучасні вай фай камери :-(

dimich
2024-10-04 17:45:31
sxstalker пише:

а що це мені дасть?

Ну якщо там дійсно цей інтерфейс і вдастся визначити розпіновку, то спочатку дивитись, чи є щось у фреймворку ESP для роботи з ним. Якщо нема, то портувати код з якоїсь іншої платформи або писати з нуля. Благо інтерфейс OV7670 непогано документований і є бібліотеки/приклади для всяких ардуіно. Коли (якщо) запрацює код роботи з камерою, тоді додати, наприклад, RTSP-сервер, який буде відправляти відеопоток клієнту. Для ESP32-CAM щось уже має бути готове в цьому плані. Якщо сама камера вміє віддавати готовий відеопоток, наприклад m-jpeg, то буде простіше; якщо ні, то потрібен буде ще код якого-небудь енкодера, щоб приймальна сторона могла розпізнати і відображати відеопоток.

Ви ж самі поставили собі задачу "як зробити X, тільки обовʼязково використовуючи Y", причому інформації про цей Y обмаль. Звісно, це буде набагато складніше і довше ніж спочатку обирати компоненти, які найкраще підходять для вирішення тієї чи іншої задачі.

sxstalker
2024-10-04 16:49:11

а що це мені дасть? ви вибачте я зовсім нуб ще :-) і можу задавати дуже тупі запитання, так що завчасно перепрошую

dimich
2024-10-04 14:14:59

О, це вже щось. Цілком можливо, що з камери йде інтерфейс як на OV7670.

sxstalker
2024-10-04 13:39:44

поки що надибав сайт про мою камеру, на шлейфі камери таке ж саме маркування

https://www.chucklohr.com/808/C23/index.html

sxstalker
2024-10-04 13:36:44

ой дуже Вам дякую за відповіді, зараз спробую розпізнати хоча б той чіп  smile і надам відповідь

dimich
2024-10-04 12:04:48

Для початку спробуйте пошукати по маркуванню чіпа. Якщо повезе і документація на нього є у відкритому доступі, то як мінімум буде від чого відштовхуватись.
Також подивіться, з якими USB VID:PID камера детектиться компом. По них теж можливо вдастся щось знайти.

dimich
2024-10-04 11:57:52
sxstalker пише:

якщо я наприклад відпаяю просто саму камеру та мікрофон, невже не можна передати відео з самої камери? чи потрібен обовязково сам чіп який декодує відео з камери?

Може й можна. Але потрібно знати, який саме протокол використовує та камера. Там же можливі різні варіанти. Сама по собі "камера" - це просто світлочутлива матриця. У неї на борту може бути контролер, який зчитує сигнал з матриці, кодує відеопоток у якомусь форматі і передає назовні по якомусь протоколу. Може бути так, що він заодно реалізує і функцію USB-пристрою, видає відеопоток відразу в USB. Може бути що USB-пристрій реалізовано на іншому чіпі, а чіп з камери передає йому відеопоток по одному з безлічі можливих протоколів. Не маючи схеми та документації на те залізо, що використане в камері, можна тільки здогадуватись про можливі варіанти реалізації. Може бути навіть так, що видається аналоговий сигнал і цифрується вже тим окремим контроллером (хоча це навряд чи).

Підвал форуму