Ви не увійшли.
а чи є в нас якісь курси де б мені як чайнику розтлумачили все "на пальцях" починаючи з самого простого ?
Тут, вибачте, навряд чи щось підкажу. Думаю, в кожного свій індивідуальний шлях пізнання.
dimich - ви би взялись за моє навчання? :-)
Нажаль, не маю для цього ні достатньо вільного часу, ні педагогічного таланту.
або моджете когось порадити?
dimich - ви би взялись за моє навчання? :-)
а чи є в нас якісь курси де б мені як чайнику розтлумачили все "на пальцях" починаючи з самого простого ? можливо хтось знає в кого можна навчитись працювати з Arduino та створювати власні проекти? самоосвіта щось мені не дуже вдається, все ж таки має бути чіткий план що вивчати, та саме головне, виникають питання на які потрібно обовязково отримати відповіді. Можливо тут хтось має талант пояснювати а саме головне гарне терпіння :-) бо я розумію як вам профі інколи тяжко відповідати на елементарні питання. Допоможіть будь-ласка, обговоримо ціну навчання :-)
от стало цікаво, а хоч сам сигнал від мікрофону я зможу передати на комп'ютер? чи також будуть люті тормоза?
Зможете, якщо підключити зовнішній АЦП з інтерфейсом I2S. Наприклад, щось типу WM8782.
Вбудований в ESP8266 АЦП, наскільки мені відомо, можна читати тільки циклічним опитуванням, і при увімкненому WiFi максимально досяжна частота - щось біля 1 кГц, що явно недостатньо для звуку.
просто хотілося на цьому прикладі зрозуміти для себе як взагалі передати щось через esp8266 на комп'ютер
Що означає "передати щось на компʼютер"? Коли ESP8266 зареєструвалася в мережі і отримала адресу, і ви її пінгаєте з компʼютера, вона вже передає на компʼютер пакети ICMP echo response.
А в цілому, на рівні мережі, чим передача з ESP8266 має відрізнятись від передачі з будь-якого іншого пристроя? Для передачі потоку з гарантією доставки - TCP сокет, для передачі датаграм - UDP сокет. Якщо передача передбачає запит/відповідь, то зручно використовувати HTTP поверх TCP. Тоді клієнтом на компі може бути браузер. В ESP IDF в examples/protocols є приклади.
от стало цікаво, а хоч сам сигнал від мікрофону я зможу передати на комп'ютер? чи також будуть люті тормоза? просто хотілося на цьому прикладі зрозуміти для себе як взагалі передати щось через esp8266 на комп'ютер
Не розумію як тоді працюють сучасні вай фай камери :-(
Сучасні камери працюють на високих частотах по інтерфейсу з диференційними парами, наприклад, MIPI D-PHY. Контролер, який приймає дані з камери, має апаратну підтримку такого інтерфейсу. Також використовується апаратне стиснення відеопотоку.
Знайшов декілька сайтів по цій камері та навіть відео на Ютуб, але дуже засмутився, швидкість передачі відео просто жахлива. Не розумію як тоді працюють сучасні вай фай камери :-(
а що це мені дасть?
Ну якщо там дійсно цей інтерфейс і вдастся визначити розпіновку, то спочатку дивитись, чи є щось у фреймворку ESP для роботи з ним. Якщо нема, то портувати код з якоїсь іншої платформи або писати з нуля. Благо інтерфейс OV7670 непогано документований і є бібліотеки/приклади для всяких ардуіно. Коли (якщо) запрацює код роботи з камерою, тоді додати, наприклад, RTSP-сервер, який буде відправляти відеопоток клієнту. Для ESP32-CAM щось уже має бути готове в цьому плані. Якщо сама камера вміє віддавати готовий відеопоток, наприклад m-jpeg, то буде простіше; якщо ні, то потрібен буде ще код якого-небудь енкодера, щоб приймальна сторона могла розпізнати і відображати відеопоток.
Ви ж самі поставили собі задачу "як зробити X, тільки обовʼязково використовуючи Y", причому інформації про цей Y обмаль. Звісно, це буде набагато складніше і довше ніж спочатку обирати компоненти, які найкраще підходять для вирішення тієї чи іншої задачі.
а що це мені дасть? ви вибачте я зовсім нуб ще :-) і можу задавати дуже тупі запитання, так що завчасно перепрошую
О, це вже щось. Цілком можливо, що з камери йде інтерфейс як на OV7670.
поки що надибав сайт про мою камеру, на шлейфі камери таке ж саме маркування
ой дуже Вам дякую за відповіді, зараз спробую розпізнати хоча б той чіп і надам відповідь
Для початку спробуйте пошукати по маркуванню чіпа. Якщо повезе і документація на нього є у відкритому доступі, то як мінімум буде від чого відштовхуватись.
Також подивіться, з якими USB VID:PID камера детектиться компом. По них теж можливо вдастся щось знайти.
якщо я наприклад відпаяю просто саму камеру та мікрофон, невже не можна передати відео з самої камери? чи потрібен обовязково сам чіп який декодує відео з камери?
Може й можна. Але потрібно знати, який саме протокол використовує та камера. Там же можливі різні варіанти. Сама по собі "камера" - це просто світлочутлива матриця. У неї на борту може бути контролер, який зчитує сигнал з матриці, кодує відеопоток у якомусь форматі і передає назовні по якомусь протоколу. Може бути так, що він заодно реалізує і функцію USB-пристрою, видає відеопоток відразу в USB. Може бути що USB-пристрій реалізовано на іншому чіпі, а чіп з камери передає йому відеопоток по одному з безлічі можливих протоколів. Не маючи схеми та документації на те залізо, що використане в камері, можна тільки здогадуватись про можливі варіанти реалізації. Може бути навіть так, що видається аналоговий сигнал і цифрується вже тим окремим контроллером (хоча це навряд чи).