Ви не увійшли.
В цілому з оптопарами, транзисторами і підтягуючись резистора а ще з металевим корпусом все вирішилось. Тепер плата не вимикається!)
Як Ви вже впроваджуєте на на підприємстві свій "винахід", то загляньте в середину будь якого ТП (тиристорного перетворювача). Одного з тих що керують потужними двигунами. Зверніть увагу як розташовані електронні плати, та на якій відстані від стінок корпусу. Як реалізовано заземлення.
Таки трохи не туди.
Почитайте що я писав вище.
Проблема з'являється коли тактова частота пристрою змінюється внаслідок впливу зовнішніх факторів.
Які саме доріжки на платах працюють в якості приймачів перешкод можливо виявити. Та найпростіший метод послабити перешкоди вже було озвучено.
Металевий корпус, заземлений. Саме заземлений а не занулений. Чи є потреба заземлювати схему пристрою, то вже підраховуйте самостійно, виходячи з схемотехніки самого пристрою.
Я думав використати інший блок живлення. Зараз там блок на 5В а я хотів поставити на 12В, додати стабілізатор і так ще спробувати. Блок в пластиковому корпусі, який був...
Оцініть ідею: якщо зависання і решта відбувається через виплески пускачів ( не точно бо немає як перевірити) то використавши твердотільні реле цієї проблеми а може і решти не повинно бути, чи не туди я пішов?
Простіше кажучи, треба розробити "велосипед". А саме. Вам потрібно розробити промисловий частотний перетворювач для промислового трифазного двигуна певної потужності. Який матиме можливість зупиняти двигун по досягненню повної кількості обертів. З урахуванням використання в середовищі промислових магнітних індукційних перешкод.
Перегляньте друковану плату. Скоріше за все десь є тоненька доріжка загальної шинки по живленню повз ніжок резонатора або під мікроконтролером. Або пристрій не в екранованому корпусі, без заземлення зовнішній захисний корпус.
Якщо ваш варіант виконано в пластиковому корпусі -- дуже довго будете шукати рішення. Особливо якщо пристрій встановлено в силовій установці по керуванню всім обладнанням цеху.
Для прикладу, зверніть увагу на конструктив, та точки заземлення частотних перетворювачів потужних асинхронних двигунів. Розміщені в металевому корпусі з обов'язковим заземленням.
Якісний окремий блок живлення який ніяк не пов’язаний з вашим станком
Там вже стоїть окремий блок живлення але його якість я не знаю як можна перевірити
за перше я не зрозумів.
Якісний окремий блок живлення який ніяк не пов’язаний з вашим станком
З оптопарою можна подати живлення на МК не пов’язане з двигуном.
LC фільтр це добра порада. А от за перше я не зрозумів.
У мене був варіант додатково ставити твердотільні реле для пуску двигуна з МК а для звичайного керування залишити пускачі.
З оптопарою можна подати живлення на МК не пов’язане з двигуном.
стоїть конденсатор по живленню
Одного конденсатора може бути замало. Додайте LC-фільтр
Варіант але я собі думав, що якщо проблема з перезавантаженням плати значить або напруга просідає вхід дуріє від стрибка. Живлення оптопари всерівно буде йти з того ж блока що і решта обв'язки...
Що ще зробити
розв’язати сигнальну частину оптопарами
Сигнальні кабеля екрановані, стоїть конденсатор по живленню 5В, релем яке підключене до пускача керую через транзистор. Що ще зробити поняття не маю...
Привіт.
Є звичайний станок з шнеком для дозування, який крутиться за допомогою редуктора, 5кВт двигуна та пускачів. Постала задача рахувати оберти шнека за допомогою енкодера та відключати двигун по досягненні певної кількості імпульсів.
В цілому все рахується і працює добре до подачі напруги через пускач. Коли система працює під напругою починаються збої в контролері (перезавантажується) або відключає раніше ніж потрібно. Читав що діло в індукції пускачів та наводках.
Підкажіть як правильно вирішити цю проблему, як уникнути цих явищ.
Дякую