Ви не увійшли.
Ніколи не розумів що ті картинки мають означати. Як на мій погляд - це візуальне сміття. Іконки мають смисл для швидкого доступу, коли замість читати текст ти просто пам"ятаєш якої форми картинка відповідає цій дії і тикаєш в неї мишкою. А в логах..
До речі, непоганий маркер АІ-генератед тексту. Якщо бачиш текст, розбитий на пункти, і емоджі замість розділових знаків чи маркерів параграфів - 147% чатік генерував. Люди так не пишуть.
хттпс://github.com/Chyepa/raspberrypi-tv-autoplay
Автор забув таки показати лінк на GitHub. Ну, ось воно;) В мене єдине питання - емоджі в логах - це трохи дивно.
Ой та воно так зручніше читалось, а якщо чесно то так сподобавлось GPT, тому вирішив не забирати їх)
В мене єдине питання - емоджі в логах - це трохи дивно.
Це так зараз модно. Леннарт і Ко люблять емоджі. Пхають їх навіть у мани.
А той факт, що щоб їх бачити в емуляторах термінала замість квадратиків, потрібно ставити додаткові шрифти - то їх не колише. Про віртуальну консоль взагалі мовчу. У них в убунтах все ставиться за замовчуванням, то вони вважають, що у всіх так.
хттпс://github.com/Chyepa/raspberrypi-tv-autoplay
Автор забув таки показати лінк на GitHub. Ну, ось воно;) В мене єдине питання - емоджі в логах - це трохи дивно.
Raspberry Pi Zero 2W автономна система відтворення відео Реклами Промо, Меню борд, Трансляція реклами на телевізор.
Вступ
Чотири місяці тестів, відмов, перезапусків і нічних правок — і в результаті вийшла стабільна система, яка:
-Автоматично завантажує відео з Google Drive або прямого посилання
-Відтворює його у безкінечному циклі на підключеному телевізорі
-Використовує CEC-команди для увімкнення/вимкнення телевізора
-Має fallback-відео на випадок відсутності інтернету
-Переживає будь-яке раптове вимкнення світла завдяки read-only root
-Автоматично відновлює Wi-Fi при збої
-Веде детальний лог роботи
Цей пост — щоб поділитися досвідом і дати повну інструкцію тим, хто хоче реалізувати щось подібне.
Що я хотів отримати
Мета була проста на папері, але складна в реальності: підключити Raspberry Pi до телевізора, щоб він показував рекламні або інформаційні відео, працював 24/7 і сам відновлювався після будь-якого збою.
Основні фішки реалізації
Встановлення необхідних пакетів
ntpdate для синхронізації часу
cec-utils для керування телевізором по HDMI-CEC
overlayroot для захисту SD-карти
curl та torsocks для завантаження відео
net-tools для роботи з мережею
Вимкнення енергозбереження Wi-Fi
Щоб інтерфейс wlan0 не "засинав".
Скрипти tv_cron.sh і play_video.sh
tv_cron.sh запускається кожні 5 хвилин і:
Перевіряє інтернет
Вмикає телевізор, якщо він вимкнений
Запускає відтворення відео, якщо VLC не активний
play_video.sh:
Завантажує відео з Google Drive (з обхідним кодом підтвердження) або з прямого URL
Перевіряє формат (щоб не відтворювати "биті" файли)
Якщо завантаження не вдалось — вмикає локальний fallback
systemd-сервіси
tvcontrol.service для автоматичного старту логіки після завантаження системи
Захист від зносу SD-карти і збоїв живлення
Переведення системи в режим overlayroot=tmpfs — будь-які зміни пишуться в RAM
Логи в RAM
/dev/shm/tv.log зберігає історію останніх 500 подій
Результат
Отримана система працює місяцями без втручання. Якщо пропаде інтернет, Raspberry покаже fallback, а при відновленні зв'язку автоматично підвантажить нове відео.
Посилання на гіт хаб.