Ви не увійшли.
Дуже дивно. Років 5 Зубр працює як положено, міряє верхню і нижню напругу. Прекрасний апарат за свою ціну.
До речі, контактори бувають і з можливістю ручного перемикання. Все вже придумано, і коштує не так дорого.
А навіщо вам АВР? У вас є генератор з автоматичним стартом?
Ну, я нагуглив потужність утримання 1.8 ВА. Якщо це критично, то у вас настільки мізерна потужність, що вистачить синьої китайської релюшки
Спасибо за совет. Я тут вычитал принцип действия механизма авр томсом или как его там, там катушка при притягивании с помощью микрика сама себя обесточивает. Но механизм сложноватый для diy - там пружина. Искал просто скользящий контакт который можно прикрутить к чему угодно (на али есть, но то такэ). Тут же еще нужна возможность ручного переключения. Короче проще купить готовое. нашел на олх на разбор всего за 200 нашенских.
ps. это ж меня навела на мысль текущая тема. Чтобы не было такой шляпы как у ТС, сделать чтобы кроме просто задержи еще и отслеживать напругу. и когда на протяжении некоторого времени напруга стабильна, то тогда и переключать. (кстати в том же дерьмовом зубр тоже есть установка задержки включения, только не понятно почему не ввели еще и напругу, ведь эта хрень ее меряет для отсекания в нормальном режиме).
Ну, я нагуглив потужність утримання 1.8 ВА. Якщо це критично, то у вас настільки мізерна потужність, що вистачить синьої китайської релюшки ![]()
Авр це автоматичне введення резерву? В електромагазині можна купити готовий контактор.
Так вот смотрю, мне чтобы бистабильный. На серве/шаговике или чем-то другом. Контакторы для удержания кушают не мало.
Тут важливо щоб клей не відвалився від нагріву. І не взаємодіяв з пайкою. Краще пластикова основа і стяжки.
Непогано було б запобіжника якогось. А то металевий ящик, плати без корпуса..
Я ті плати з сторони метала клею на резинові плашки, там вони в безпеці, мені б так хотілося думати, але це не точно ![]()
Авр це автоматичне введення резерву? В електромагазині можна купити готовий контактор.
Парни, хотел спросить, например есть идея сделать авр на мк. Контакты перекидывать, например, сервой. Интересно где можно набарахолить готовую группу контактов.
Друзі, моя шафа має розміри 25 * 25 *12 см, і воне не гумова.
По-хорошому, потрібно підбирати шафу під обладнання, а не навпаки
Розумію, то не завжди можливо. Але як на мене, нехай краще стоїть якась коробка на підлозі, ніж ото впихувати невпихуєме.
Ще теплообмін потрібно враховувати, чи не буде занадто висока температура в тому обʼємі.
Непогано було б запобіжника якогось. А то металевий ящик, плати без корпуса..
Друзі, моя шафа має розміри 25 * 25 *12 см, і воне не гумова. Ви вже бачите, що я максимально щільно додаю туди девайси. Якщо дивитися на специфікації ДБЖ для роутерів чи блоків живлення на 12В 5А то ви зрозумієте, що це майже неможливо. Сьогодні я буду робити замовленння по платах, подивимося як воно спрацює.
Я б мабуть добавив би в цю схему окремий блок живлення 12в 5а, і якусь комутацію, хоч на реле хоч на mosfet ах. Щоб зарядка заряджала акумулятор , коли треба. І був би ups.
Хм. Можливо має смисл просто взяти готовий ups від комп'ютера? Його повинно вистачити. Хоча там акумулятор слабий, і зарядка повільна..
Окрім недостатньої ємності акума, тут основна проблема в зарядці з невідомо якими параметрами та алгоритмом роботи. Думаю, якщо взяти нормальний блок живлення на 14 В без всяких хитрих захистів від КЗ, а зі звичайним обмеженням струму в 7А, то працювало би. Але виробника/модель, нажаль, не підкажу, бо я більше по свинцево-кислотних.
Ага, сорян. Те що для котла, воно із скаженим запасом по потужності. Можна і роутер і холодильник заживити. Але дорого ![]()
А те що для роутера, там буде дуже впритик по потужності і ємності.
Ваші вподобання досить незвичні
Максимально дубове і надійне рішення - UPS для котла.
Це трохи потужніше ніж ви хотіли - котел це 150-200 Вт. Мережеві блоки на 5 і на 52В у вас мабуть вже є.
Я мабуть невірно вас зрозумів. Так, плату УПС я куплю, вона в моєму списку 3-тя. Дякую.