Ви не увійшли.
Треба вчити людей, пояснювати та направляти.
Лошадку можна відвести до води, це нескладно. Складно заставити пити
Спеціалісти середніх років ведуть себе як ВИ. замість направити та пояснити - насміхаються.
Та де ж ви побачили насміхання? Вибачаюсь, якщо когось образив мимоволі. В жодному разі не мав на увазі нікого з учасників. Я скоріше "жаліюся" на загальну тенденцію в IT, бо теж наболіло.
Саме цим і намагаюсь займатись тут на форумі. Комусь може здатись парадоксом, але як розробник, я хотів би бачити [майбутніх] колег по цеху кваліфікованими. А як користувач продукції, так тим більше.
Краще пояснюйте новачкам як правильно робити замість "бидло коментарів"
Це молоді спеціалісти завжди знають, як треба правильно робити. Старі та досвідчені добре знають, як НЕ треба робити
Щоб пояснити як правильно, потрібно спрочатку зрозуміти, що людина взагалі хоче отримати.
Та і як пояснювати, не вказуючи на поточні помилки?
Хе-хе
Я завжди готовий відповісти на питання, якщо воно цікаве. Sapiens sat.
jokeer та dimich
Ви так пишите наче з садочка вміли писати с++ та розробляти схеми.
Інакше дурнів буде більше.
На сьогодні у мене дифіцит трьох фахівців. Молодь яка хоче вчитися боїться висловити свою думку через такі зауваження та насміхання.
Старі не бажають вчити нове, подумки вже на пенсії тюльпани вирощують.
Спеціалісти середніх років ведуть себе як ВИ. замість направити та пояснити - насміхаються.
Кожен кто хоть щось вміє помилявся. Робив відверто тупі речі. Та лише з кількістю помилок на протязі тривалого часу начився приймати вірні рішення!
Наполеглево прошу такі думки пишить між собою.
Краще пояснюйте новачкам як правильно робити замість "бидло коментарів"
Ну це ж про хоббійні саморобки, а не про кривавий ьінтьірпрайз. Хоча там вистачає свого говнокоду
Якщо у вас дійшло аж до співбесіди, то можна взяти і спитати словами, що автор думає про свій код.
Щоб щось писати в резюме, досить просто вміти писати.
Нє, ну це трохи інше. Казкарі-фантасти зазвичай відсіюються на першому ж етапі співбесіди.
Гірше, коли людина наче б то і шарить, але щиро впевнена, що так можна і потрібно писати, бо, наприклад, так пишуть у бібліотеках для ардуіни.
А піонер, який приварив до мікроскопа трубу і забив шуруп у бетон, може вважати, що розбирається у мікроскопах, металопрокаті, електрозварюванні, бетоні і фітнесі
Не бачу в тому нічого позорного
Та воно-то наче так, для самого піонера. Складно людям, яким доводиться працювати з таким або його "продуктом".
>> Потім ці піонери пишуть в резюме "я знаю кунг-фу".
Щоб щось писати в резюме, досить просто вміти писати. Навіть не обов'язково, гпт чатік таке резюме напише, Лев Толстой плакатиме
А піонер, який приварив до мікроскопа трубу і забив шуруп у бетон, може вважати, що розбирається у мікроскопах, металопрокаті, електрозварюванні, бетоні і фітнесі Не бачу в тому нічого позорного
До речі, ліба Adafruit_SSD1306 всередині на ifdef
Не дуже розумію, що значить "всередині на ifdef". Застосовуються директиви препроцесора для умовної компіляції? Так це нормально, так забезпечується кросплатформенність. Тим більше, коли фреймворк не надає інших засобів. Та й ліби від Adafruit - теж далеко не взірець хорошого коду.
Я погано уявляю смисл саморобки з 2 різними, але дисплеями
Для саморобки можна хоч в коді самої "бібліотеки" цвяхами прибити те що потрібно тут і зараз. Головне, не тягнути такі методи в продакшн. Ардуіно як навчальна платформа мала би сприяти грамотному підходу до розробки ПЗ, але ж там інша мета. Піонери купляють модулі, бо "все просто і зрозуміло", а більше і не треба. Потім ці піонери пишуть в резюме "я знаю кунг-фу".
До речі, ліба Adafruit_SSD1306 всередині на ifdef
Я якось робив саморобку, з цим дисплеєм, енкодером і аналоговими кнопками. І якось так вийшло, що ліба від Гувера для дисплея конфліктувала з лібою від нього ж, але для кнопок Розбиратись було влом - де дисплей, де кнопки, і не розумію я цей його стиль, взяв лібу для дисплея від Adafruit - все завелось. Мораль в цій байці відсутня
>> А коли потрібно більше одного інстанса з різними параметрами?
Я погано уявляю смисл саморобки з 2 різними, але дисплеями Але не бачу проблем, якщо спеціально не робити собі погано.
А щодо define/ifdef - на цьому весь Arduino core побудований, і нічого, працює якось
Так отож, що "якось". В core умовна компіляція в основному для різних цільових платформ, які взаємовиключні при збірці.
Поблимати світлодіодом та намалювати прямокутник на єдиному дисплеї - це ще ок. А коли потрібно більше одного інстанса з різними параметрами?
В будь яку функцію Ctrl click - і зразу видно, як воно побудоване всередині, що буде білдитись, що ні.
Де, в Platform IO? Так з шаблонами те ж саме, навести курсор на ідентифікатор, і спливає підказка, з якими параметрами клас інстанційовано. А в імплементації самого класу по-хорошому не має бути ніяких драбин з if ... else if ... else.
З поліморфізмом було б простіше. Може автор таким чином пам'ять економив?
А щодо define/ifdef - на цьому весь Arduino core побудований, і нічого, працює якось В будь яку функцію Ctrl click - і зразу видно, як воно побудоване всередині, що буде білдитись, що ні.
Мені здається, що шаблони придумані для чогось іншого.
Так, для узагальнення алгоритмів та відвʼязки від конкретних типів.
Мали би бути окремі класи з імплементацією для SSD1306 та SSH1106, а також для SPI та I2C, які надають абстрактні інтерфейси. Той самий поліморфізм, тільки гарантовано під час компіляції.
ifdef це просто, і зразу видно, що відбувається.
Це просто, поки у вас один макрос з булевим значенням (defined / not defined). Якщо їх два, то кількість комбінацій уже чотири.
Крім того, добре, якщо автори фреймворку встановили конвенцію про іменування макросів, а автори коду її притримуються. Бо коли у вас зʼявляється дві бібліотеки з однаково названими макросами, то привіт.
Вже не кажу про бідолашних користувачів Arduino IDE, де нема штатного способа визначити макрос опціями компілятора.
У макросів є свої застосування, але не для поліморфізму в C++.
А в те що там написано у Гувера, треба спеціально врюхувати.
Звісно, якщо параметри шаблона використовуються тільки для розгалуження в if'ах, а їх значення визначаються тими ж макросами
>> Яка проблема з шаблонами?
Мені здається, що шаблони придумані для чогось іншого. ifdef це просто, і зразу видно, що відбувається. Нормальні люди так роблять. А в те що там написано у Гувера, треба спеціально врюхувати.
На ifdef теж можна писати незрозуміло, кнчн