Ви не увійшли.
А ось деякі свої повідомлення я не бачу. Але якщо почну писати нове повідомлення, і натисну preview - тоді побачу
а ось зрозуміти, як цей форум працює, що якісь повідомлення видно зразу, якісь ні..
Наскільки розумію, воно занадто рано створює посилання на нову сторінку стрічки (оті [ 1 2 3 4 ] вгорі біля теми), і при відповіді автоматично перекидає на ту неіснуючу сторінку. Якщо повернутись на попередню сторінку, то повідомлення стає видно.
Того ніхто не знає (ц)
Вдалось прочитати повідомлення?
так
Того ніхто не знає (ц)
Вдалось прочитати повідомлення?
Датчики то фігня, а ось зрозуміти, як цей форум працює, що якісь повідомлення видно зразу, якісь ні..
Цього я не знаю, як і багато іншого
Продублюю на всяк випадок
Ну, наче те що видно на фото співпадає з тим що намалював dimich Ж)
https://alexgyver.ru/encoder/ - наче все досить зрозуміло описано, і купа прикладів коду є. Беріть будь-який, прошивайте, дивіться чи працює як потрібно.
Датчики то фігня, а ось зрозуміти, як цей форум працює, що якісь повідомлення видно зразу, якісь ні..
Ну, наче те що видно на фото співпадає з тим що намалював dimich Ж)
https://alexgyver.ru/encoder/ - наче все досить зрозуміло описано, і купа прикладів коду є. Беріть будь-який, прошивайте, дивіться чи працює як потрібно.
Світловий бар'єр 1 - OUT 1
Світловий бар'єр 2 - OUT 2
Треба випаяти датчики з модулів, запаяти в свою плату, і все влізе
Або прорізати 2 симертичні отвори, щоб баланс не ламався, а датчики розмістити трохи асиметрично, кожний поряд із своїм отвором, щоб послідовність спрацьовування була як на картинці. Але це знов буде зовсім неочевидно
Енкодер річ прикольна, і правильна, я повністю згоден. але потрібно або 3д принтер, або досить прямі руки.
Та працюватиме і з такою конструкцією як у автора, тільки отвір має бути достатньої довжини, щоб обидва датчики могли бути активними одночасно.
Для 3 датчиків годяться руки будь-якої форми
.
Судячи по фото, там і два ледве влізе, куди там третій. Там подвійний, як в кульковій миші, добре би вписався.
Просто якщо досить великий отвір різати руками, то хз як воно поведе себе на великих обертах. Правда, які оберти будуть великими теж хз.
Велосипеди наше всьо Раз автор не загуглив, значить йому насправді хотілось чогось креативного
Енкодер річ прикольна, і правильна, я повністю згоден. але потрібно або 3д принтер, або досить прямі руки. Для 3 датчиків годяться руки будь-якої форми .
Які ще три датчика? Ви якісь велосипеди вигадуєте. Отвір має бути такої довжини, щоби було положення, при якому активні обидва датчика.
Назвемо їх A і B.
При обертанні в один бік спочатку активується A, потім активується B, потім A дективується, потім B деактивується.
При обертанні в інший бік все у зворотньому порядку: спочатку активується B, потім активується A, потім B деактивується, потім A деактивується.
Форма сигналів буде наступна:
┌───┐
A ────┘ └─────
┌───┐
B ─────┘ └─────
┌───┐
A ─────┘ └─────
┌───┐
B ────┘ └──────
Працювати як зі звичайним обертовим енкодером. При правильній реалізації не потрібно ніякого debounce, і не важливо, чи у датчиків активний високий, чи низький.
Для механічного балансу можете симетрично прорізати другий отвір, тоді буде рахувати напів-оберти.
О. нарешті придумав, як зробити щоб воно у вас працювало
Потрібно 3 датчика і 1 отвір
Якщо датчики спрацьовують 123 - обертається в одну сторону. 321 - в іншу. Рахувати не оберти, а 1/3 оберта, при відображенні - ділити на 3.
Той мій код годиться; повторити 3 рази.