Відповісти

Введіть повідомлення і натисніть Надіслати
Параметри

Назад

Огляд теми (нові повідомленні вгорі)

jokeer
2025-04-18 21:10:51

А ось деякі свої повідомлення я не бачу. Але якщо почну писати нове повідомлення, і натисну preview - тоді побачу wink

dimich
2025-04-18 20:32:29
jokeer пише:

а ось зрозуміти, як цей форум працює, що якісь повідомлення видно зразу, якісь ні..

Наскільки розумію, воно занадто рано створює посилання на нову сторінку стрічки (оті [ 1 2 3 4 ] вгорі біля теми), і при відповіді автоматично перекидає на ту неіснуючу сторінку. Якщо повернутись на попередню сторінку, то повідомлення стає видно.

АлександрK
2025-04-18 18:24:36
jokeR пише:

Того  ніхто не знає (ц) wink
Вдалось прочитати повідомлення?

так

jokeR
2025-04-18 18:19:32

Того  ніхто не знає (ц) wink
Вдалось прочитати повідомлення?

АлександрK
2025-04-18 18:14:26
jokeer пише:

Датчики то фігня, а ось зрозуміти, як цей форум працює, що якісь повідомлення видно зразу, якісь ні..

Цього я не знаю, як і багато іншого

jokeer
2025-04-18 17:58:11

Продублюю на всяк випадок wink
Ну, наче те що видно на фото співпадає з тим що намалював dimich Ж)
https://alexgyver.ru/encoder/ - наче все досить зрозуміло описано, і купа прикладів коду є. Беріть будь-який, прошивайте, дивіться чи працює як потрібно.

jokeer
2025-04-18 17:56:34

Датчики то фігня, а ось зрозуміти, як цей форум працює, що якісь повідомлення видно зразу, якісь ні..

jokeer
2025-04-18 17:54:10

Ну, наче те що видно на фото співпадає з тим що намалював dimich Ж)
https://alexgyver.ru/encoder/ - наче все досить зрозуміло описано, і купа прикладів коду є. Беріть будь-який, прошивайте, дивіться чи працює як потрібно.

АлександрK
2025-04-18 17:35:55
jokeer пише:

Ну, я вам не вірю wink але якщо ваші датчики дійсно так працюють, як ви стверджуєте, беріть той кусок коду що я нашкрябав. Для другого датчика так само, але counter --
Я попередив, за кожний оберт спрацюють обидва датчики по черзі, і лічильник не поміняє значення.

mini_Skize.jpeg

Світловий бар'єр 1 - OUT 1
Світловий бар'єр 2 - OUT 2

jokeer
2025-04-18 17:27:47

Треба випаяти датчики з модулів, запаяти в свою плату, і все влізе wink
Або прорізати 2 симертичні отвори, щоб баланс не ламався, а датчики розмістити трохи асиметрично, кожний поряд із своїм отвором, щоб послідовність спрацьовування була як на картинці. Але це знов буде зовсім неочевидно wink

dimich
2025-04-18 16:07:49
jokeer пише:

Енкодер річ прикольна, і правильна, я повністю згоден. але потрібно або 3д принтер, або досить прямі руки.

Та працюватиме і з такою конструкцією як у автора, тільки отвір має бути достатньої довжини, щоб обидва датчики могли бути активними одночасно.

jokeer пише:

Для 3 датчиків годяться руки будь-якої форми smile.

Судячи по фото, там і два ледве влізе, куди там третій. Там подвійний, як в кульковій миші, добре би вписався.

jokeer
2025-04-18 16:02:25

Просто якщо досить великий отвір різати руками, то хз як воно поведе себе на великих обертах. Правда, які оберти будуть великими теж хз.

jokeer
2025-04-18 15:57:53

Велосипеди наше всьо wink Раз автор не загуглив, значить йому насправді хотілось чогось креативного wink
Енкодер річ прикольна, і правильна, я повністю згоден. але потрібно або 3д принтер, або досить прямі руки. Для 3 датчиків годяться руки будь-якої форми smile.

dimich
2025-04-18 15:40:33

Які ще три датчика? Ви якісь велосипеди вигадуєте. Отвір має бути такої довжини, щоби було положення, при якому активні обидва датчика.
Назвемо їх A і B.
При обертанні в один бік спочатку активується A, потім активується B, потім A дективується, потім B деактивується.
При обертанні в інший бік все у зворотньому порядку: спочатку активується B, потім активується A, потім B деактивується, потім A деактивується.
Форма сигналів буде наступна:

┌───┐
A ────┘   └─────
       ┌───┐
B ─────┘   └─────

┌───┐
A ─────┘   └─────
      ┌───┐
B ────┘   └──────

Працювати як зі звичайним обертовим енкодером. При правильній реалізації не потрібно ніякого debounce, і не важливо, чи у датчиків активний високий, чи низький.
Для механічного балансу можете симетрично прорізати другий отвір, тоді буде рахувати напів-оберти.

jokeer
2025-04-18 13:13:21

О. нарешті придумав, як зробити щоб воно у вас працювало wink
Потрібно 3 датчика і 1 отвір wink
Якщо датчики спрацьовують 123 - обертається в одну сторону. 321 - в іншу. Рахувати не оберти, а 1/3 оберта, при відображенні - ділити на 3.
Той мій код годиться; повторити 3 рази.

Підвал форуму