Ви не увійшли.
Георгій, на почте
вот тема с инкубатором
http://forum.arduino.ua/viewtopic.php?id=402
Був би радий почитати наброски
Мені трохи важкувато розуміти терміни електронщика(((Мені б числа. Да, 70 то забагато для мене зараз. Я б хотів в 10-15 в ідеалі з арматурами і роботами. Хоча б проміжний варіант.
Камера це просто кімната така яку зробиш. Без сталого розміру. Головне шоби обладнання відповідало розмірам
могу с компонентами сделать набросок
где то с реализацией кусков системы управления,
думаю что тема нужная, это малый бизнес - который мог бы подтолкнуть страну в нужное направление, и 70к для начинающего грибовода - дофига
подбирать компоненты арматуры не мое - мой выбор всегда был такой - что из danfoss взять на складе пощупать. )
так что сами,
http://gribnoedelo.com.ua/ - классные ребята
Стоимость таких систем колеблется от нескольких, до десятков тысяч гривен на одну камеру, а камера ет сколько по обьему?
А ви би змогли взятися? Або хочаби приблизно прткинути ціну анматурр та роботи
На старті ми зможемо виросного(без інкубатора) тільки 100-150 квадратів запустити. А всьогг там 2400 здається
http://gribnoedelo.com.ua/автоматика.html харків, дорого. Хоча я їм давно писав.
Шукав ще був б/у системи але всі об'яви застарілі. Ще дечь чернігівські були але я їх зараз не знайшов. Імпортних хватає
в Донецке сидел отдел разрабов Сименса, там уверен были люди что могли быстро осилить это проект,
большинство переехало в Одессу или приняли релокейт
поищите основу для вашего ардуино проекта - системы по выращиванию культуры,
в простонародье ганжубас, там маньяки гидропоники ) контролируют влажность, температуру и т.д.
вообще если реально работающее железо ( все, включая исполнительные механизмы ) до 70к грн то это не так уже и дорого. хотя сумма в общем не маленькая , даже для бизнеса
вы не озвучили размеры помещения ) это важно
"Ми ними займаємося вже більше 10 років." это просто отлично, Вы знаете тогда что Вам нужно, можно рекомендовать на работу с Вами )
хорошо, если есть хороший (т.е. лучьший ) аналог зарубежный покажите )
В укр сфері грибників довооі сильно домінувала одна фірма з Донецьку. Вони там робили автоматики в тому числі. Колись давно я проразовував в них скільки треба грошей то це коштувало декілька тищ уе. Я ще не зустрічав клімат систем на ардуїні. На простих мк, скоріше за все. До того ж наприклад у всіх системах щатчики со2 чоггсь коштують дг 1 тищ дол.
Є ще одна проблема, серед людей які продають посоугу налаштування виробництва дуже багато шарлатанів. І було б у нас багато грошей ми би найняли кращих і не парились. Але ми шукаємо доступний для нас варіант - створити своє, мінімально-достатнє. Є щє думкт потім з тою людиною (чи не одною)шо буде то робить просунуть проект з автоматиками. Шоби дохід був не одноразовий. Бо я роблю відео для індігого.
Розумієте, я от зараз пробував зібрати металодетектор, шоби себе перевірити, то я там трохи з флюсом напартачив а знайомий тепер розбирає мої помилки. А мені кожен день треба робити ремонт на підвалі шоби встигнути до прчатку сезона. Боюсь що простим прогнамуванням контроллера тут може не вийти. Думаю тут треба спєц.
"Ми ними займаємося вже більше 10 років." это просто отлично, Вы знаете тогда что Вам нужно, можно рекомендовать на работу с Вами )
хорошо, если есть хороший (т.е. лучьший ) аналог зарубежный покажите )
Ми ними займаємося вже більше 10 років. Бачив але то не в Укр
вы раньше грибницами занимались?
смотрели аналоги этих деятелей http://technik1.ru/oborud ?
Я трохи намалював приблизну схему як воно почерзі влаштоване.
Тобто є датчик со2 при збільшенні рівня со2 заслонка рециркуляції прикривається і зазодить більше свіжого повітря + до того вмикається витяжний насос. При не високому рівні со2 відбувається все навпаки. Це все для того шоби менше витрачати енергії на постійний обігрів повітря. Бажано щоб заслонка і витяжнтй вентилятор працювалт не в режимі он офф а з градацією. При тому шо вентилятор трьохфазний.
Потім стоять датчики вологості та температури вже змішаного повітря. Це потрібно для тогг шоби вирахувати яка буде відносна вологість повітря після нагріву. І шоби вирахувати яку кількість води треба подати на зволожувач. Птшучи це зрозумів шо я переплутав і спочатку іде радіатор охолодженя а потім нагріву. Бо у випадку коли повітря треба охолодити а не нагріти то відносна вологість може стати більше 100%. У такому випадку якшо розраховані дані після тих перших датчиків кажуть шо вологість більше n% то необхідно охолодити повітря до ще більш низької t щоб забрати ще більше води конденсатом а потім нагріти на пару градусів і довести вологість до потрібного рівня.
Звичайно шо вода на зволожувач тоді зовсім закрита і він вимкнений.
Ну а потім вже сама камера. Думаю шо варто ставить 5 точок і потім зводить їх дані до середнього. Датчик со2 один або два. Для початку 1 думаю. Показники камері думаю повинні бути більш прівілейовані і якшо в камері не те шо треба то система веде себе відповідно до їх показників ветуючи інший. Це потрібно для тепловтрати через стіни чи якісь інші сторонні впливи.
Крім того я думаю шо варто у розрахунках використовувати темеературт теплоносіїв і нагріву і охолодження щоби мати можливість розразунку необхідної їх кількості для досягнення мети. Мабуть тоді повинен бути якийсь режим відладки шоби ввестт числа кпд систем теплообміну.
Сам алгоритм програмний я в цьому місці шось слабо уявляю.
Крім того я би хотів шоби датчик Т ще один був такий шо його можна вставляти в мішок для заміру в середині блоку.
Коробка приладу. Звичайно примітивний екран. Шоби просто можна було б визначати межі ідеалу і грані норми. Звичайно необхідний віддалений доступ.
Аванійні сповіщення на телефони. Бажано на декілька. Якісь рівні захисту обладнання. Думаю варто шоби він мав підключення до інтернету і мав якесь типу (я не знаю як правильно це назвать) веб інтерфейс де можна читати статистику по кожному з датчиків, шо відкрито шо закрито і на скільки %.
Я не знаю які прилади якими клапанами управляттмуть в такій системі тому мені від вас потрібна вже зараз приблизна схема шо як чим керуватиме і яка і скільки буде коштувать арматура. Пг типу яка плата? Які датчики? Які клапани і чим вони будуть керуватися. В такому дусі.
Я думаб шо я ще багато забув. Але будем мізкувати і шось вималюєм. На додачу є ще кімната заростова де мішки готуються до плодоношення,типу інкубатор. Там теж треьа буде, але там примітивніше. Тільки температура шоби не перегрілтся вони і не замерзли.